“Орлите” летяха срещу Арсенал в най-добрия си мач в Европа, но капитулираха в края (СНИМКИ/ВИДЕО)

5267Българският първенец Лудогорец направи най-добрия си мач в груповата фаза на Шампионската лига и то срещу един от най-добрите отбори в Европа – Арсенал. Тимът от Разград отстъпи с 2:3 пред 31 000 зрители на стадион “Васил Левски”, като победното попадение падна в 88-ата минута. Кафу и Кешерю бяха точни за Лудогорец, докато за Арсенал се разписаха Джака, Жиру и Месут Йозил.

Разградчани нито за миг не показаха, че отстъпват на далеч по-именития си съперник, вкараха два гола и създадоха редица опасни положения пред вратата на английския гранд.БЛИЦ.СПОРТ

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев направи две промени и пусна на вратата Милан Борян, а Клаудиу Кешерю влезе сред стартовите единадесет за сметка на Върджил Мисиджан. Колегата му Арсен Венгер пък бе принуден да направи цели пет промени, част от които заради контузии.

Срещата започна по мечтан начин за Лудогорец. Разградчани забиха две бързи попадения и шокираха своите гости. В 12-ата минута Вандерсон центрира от фаул в наказателното поле на Арсенал, където Джонатан Кафу бе изпуснат и успя да засече топката и да я прати във вратата за 1:0. Само три минути по-късно Кафу получи много добър пас по крилото, направи за смях Кийрън Гибс и подаде към Кешерю. Румънецът бе на метър пред вратата и веднага чукна топката в мрежата за 2:0.

Арсенал излезе от шока след 5 минути, когато Йозил центрира от аутлинията, а топката попадна в непокрития Гранит Джака. Швейцарецът показа класа и с точен удар върна един гол.

Отвореният футбол продължи и атаките се редуваха и към двете врати. Арсенал бе по-активният тим и логично в края на полувремето стигна до изравняване. Оливие Жиру бе оставен непокрит от Моци, изпревари Борян и с глава направи 2:2.

Арсенал владееше повече топката в първата половина на второто полувреме, но опасните положения бяха пред вратата на тима на Арсен Венгер. Вандерсон бе изведен на два пъти в рамките на две минути сам срещу Давид Оспина, но и в двете ситуации стражът се намеси решително и предотврати сигурни голове във вратата си.

Лудогорец не позволи на Арсенал да окаже сериозен натиск до последните минути. Тогава обаче Месут Йозил показа своята магия. Германецът бе изведен сам срещу Борян, прехвърли го технично, навърза двама бранители на Лудогорец и вкара на опразнената врата за 3:2 в полза на гостите!

До края пред българския тим се откри една възможност, но защитник на Арсенал успя да изчисти топката. Резултатът остана непроменен и английският тим взе трите точки.

Arsenal vs Ludogorets 3-2 All Goals… by HdGoal

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Лудогорец – Арсенал 2:3
1:0 Джонатан Кафу (12), 2:0 Клаудиу Кешерю (15), 2:1 Гранит Джака (21), 2:2 Оливие Жиру (42), 2:3 Месут Йозил (88)

Срещата по минути
1-svirkata.jpg Начало на мача
5- Рамзи опита задна ножица, но топката мина встрани от вратата на Лудогорец
8- Санчес намери добре Йозил, който се озова на стрелкова позиция сам срещу Борян, но стреля леко и стражът парира удара
12- ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Вандерсон центрира от фаул в наказателното поле на Арсенал, където Джонатан Кафу бе изпуснат и успя да засече топката и да я прати във вратата – 1:0!
15- ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Джонатан Кафу получи много добър дълъг пас, развинти Гибс и пусна към Кешерю, който с едно докосване прати топката в мрежата за 2:0! Арсенал е в шок!
21- ГОЛ ЗА АРСЕНАЛ! Месут Йозил центрира от аутлинията, топката попадна в непокрития Джака, който с мигновен удар не остави шансове на Милан Борян – 2:1!

30- Напрежение в наказателното поле на Арсенал, но Жиру успя да изчисти топката
38-jalt.jpg Жълт картон за Йордан Минев
42- ГОЛ ЗА АРСЕНАЛ! Аарън Рамзи центрира към Жиру, който бе изпуснат от Моци, изпревари Борян и с глава изравни резултата
45- Край на първото полувреме
_____________________________________
46- Начало на второто полувреме
52- Марселиньо пробва далечен удар, който обаче бе блокиран
60-jalt.jpg Жълт картон за Франсис Коклен
62- Опасен пряк свободен удар пред вратата на Лудогорец. Изпълнението на Санчес обаче срещна стената
63- Отлична контраатака на Лудогорец, Вандерсон бе изведен по крилото и опита нещо средно между пас и удар, но Оспина се намеси и улови
65- Нова блестяща контра на домакините – Вандерсон отново излезе сам срещу Оспина, но стражът се хвърли в краката му и изби удара
66-jalt.jpg Жълт картон за Гранит Джака
68-jalt.jpg Жълт картон за Карл Дженкинсън
75-smqna.jpg Алекс Окслейд-Чембърлейн влиза на мястото на Аарън Ленън
80-smqna.jpg Мисиджан заменя Клаудиу Кешерю
85- Йозил намери добре Чембърлейн, но ударът му мина встрани от вратата
87-smqna.jpg Гранит Джака излиза от игра, а на негово място влиза Елнени
88- ГОЛ ЗА АРСЕНАЛ! Месут Йозил бе изведен, овладя брилянтно, прехвърли Борян технично, навърза двама бранители на Лудогорец и вкара на опразнената врата за 3:2 в полза на гостите!
90-smqna.jpg Санчес е заменен от Айоби
90+3-svirkata.jpg Край на мача