Едо срещу Феро в битката на новите треньори

5271

Днес в 17:30 часа отборите на Локомотив (Пловдив) и Берое ще се срещнат на “Лаута” в сблъсък от 13-ия кръг на Първа професионална лига. Това е своеобразен сблъсък на новите треньори, след като наскоро Едуард Ераносян се завърна начело на “смърфовете”, а Ферарио Спасов пое кормилото в Берое.
И двата тима записаха победи в предния кръг и сега ще искат да продължат възхода си. Още повече, че те са с равни точки в средата на класирането и победата ще изстреля единия напред.SPORTAL.BG

Статистиката показва, че Локомотив има предимство в досегашните срещи между двата тима в елита. “Смърфовете” са записали 40 победи срещу 28 успеха за Берое и 16 равенства. На “Лаута” пловдивчани са дори още по-убедителни, като са с 29 успеха, 7 равенства и едва 6 поражения. Така че те имат повод да се чувстват фаворити преди началото на мача, но в сблъсъците между пловдивчани и старозагорци никога нищо не е сигурно.

В състава на домакините няма сериозни кадрови проблеми и така ераносян ще може да избере най-доброто, с което разполага. Предполага се, че той ще пусне под рамката Ел Харуби, а Крумов, Котев, Виданов и Горанов ще действат в защита. Траянов и Райнов ще бъдат двойката опорни халфове, а Дани Кики ще бъде в ролята на плеймейкър. Бакалов и Райков ще действат по крилата, а на върха на атаката ще застане Мартин Камбуров.

В Берое Ферарио Спасов пък не може да използва контузения Манга. Наставникът вероятно ще заложи на Макенджиев на вратата, Зехиров, Венцислав Василев, Иванов и Пенев в отбрана. Охене и Цонев ще бъдат двойката дефанзивни халфове, а Милисавлевич и Александър Василев ще са на крилата. Мапуку ще води атаката, а Божилов ще действа зад гърба му.

Първа професионална лига:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БЕРОЕ

Вероятни състави:

ЛОКО: Ел Харуби, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Райнов, Траянов, Кики, Бакалов, Райков, Камбуров

БЕРОЕ: Макенджиев, Зехиров, В. Василев, И. Иванов, Пенев, Охене, Цонев, Милисавлевич, Божилов, А. Василев, Мапуку

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Начало: 17:30 часа
Съдия: Волен Чинков