Хубчев: Успехът е важен, но имахме късмет

5273

България постигна много важна победа с 1:0 над Беларус в световна квалификация на Националния стадион “Васил Левски”. Единственото попадение реализира Ивелин Поповв 10-ата минута. Това бе първи успех на Петър Хубчев като национален селекционер след двете загуби от Франция и Швеция.БЛИЦ.СПОРТ

“Успехът е важен – о`кей. За него трябва да се радваме всички. От играта обаче има какво да желаем и трябва да си кажем, че имахме късмет. Без късмет обаче сме за никъде. От трите мача, в които съм начело на отбора, в този момчетата играха с най-голямо желание. Но и затова имаме да подобряваме много неща”, каза Хубчев пред БНТ.

На въпрос, този резултат връща ли ни в играта, селекционерът отговори: “Така погледнато е добре. Ако погледнем класирането, сме вътре в играта. Самото класиране обаче трябва да ни стимулира още повече.”

Ние се опитвахме между двата мача да видим кои футболисти са в най-добра моментна форма и затова се спрях на Спас Делев. Той го показа, че се намира в добра форма.

Непрекъснато повтарям, че единственият път да излезем от тежката ситуация, са победи. Макар и не красиви, но ни трябват победи.