Юношите с шанс да са водачи на група в Елитния кръг

5284

Юношеският национален отбор на България излиза днес от 14:00 часа срещу Беларус в последен мач от пър­вия етап на квалификациите за Евро 2017. Малките “лъвове”, водени от Ангел Стойков, ве­че се класираха за Елитния кръг след престижни победи над фаворитите Португалия (1:0) и Дания (3:1). Страната ни е дома­кин на минитурнира. Среща­та на България с Беларус от­ново ще е в Сливен, както досега, а португалците и дат­чаните ще играят по също­то време на ста­дион “Берое” в Стара Загора. SPORTAL.BG

Нашите са недостижими на върха, но победата над бившата съветска република, и то с разлика, е задължител­на. Причината е, че при нов успех ще съберем 9 точки и може да станем водачи на група за Елитния кръг. Жре­бият за него е на 13 декември в Нион (Швейцария). Той ще разпредели 28 тима в 7 групи по 4. За финалите в Грузия през лятото на 2017-а се кла­сират само седемте победителя в потоците.
България (U19) - Португалия (U19)+73В момента последното сед­мо място на събралите по 9 точки от първия етап на ква­лификациите се заема от Хо­ландия, които са с голова разлика 7:1. Именно съотноше­нието на попаденията е вто­рият показател след точки­те, по който ще се разпреде­лят четирите урни. Освен на­шата група днес завършват още две. Като водачите там Гърция и Италия също имат по б пункта и са с шансове да са водачи в Елитния кръг.

В най-лошия случай нашите ще са във втория поток. Ако оба­че сме в първия, ще избегнем силните тимове на Испания и Германия. Мачовете от Елитния кръг ще се играят в периода 20-28 март 2017 година. Ние обаче вече няма да имаме право да кандидатстваме за домакинство на група, тъй като сме такива в Първия етап.

“Тема Спорт”