Късна драма донесе победа на ЦСКА

5285

Ботев (Пловдив) допусна изключително нелепа загуба с 1:2 от ЦСКА в мач от 13-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на естествен терен №2 в Коматево и предложи много емоции за около 50-ината зрители.БЛИЦ.СПОРТ

Двата тима направиха здрав мач, в който физическото преимущество на ЦСКА изигра своята роля. То бе допълнено и от разликата във възрастта между футболистите, като треньорът на “жълто-черните” Стефан Стоянов заложи основно на играчи, родени през 2001 и 2002 година, докато гостите бяха изцяло със състезатели, родени през 2000 година.

Мачът започна във вихрено темпо и в първите 15 минути отборите създадоха редица голови положения. В 9-ата минута “жълто-черните” изпълниха късо ъглов удар, след което роденият през 2002 година Слави Шопов стреля, но слабо и във вратаря. В 12-ата гостите организираха атака по левия фланг, при която нападател влезе в наказателното поле, но вместо да шутира реши да лъже защитник и пропиля добра възможност.

В 15-ата минута гредата спаси ЦСКА за първи път в двубоя. Кристиан Добрев получи пас пред наказателното поле на гостите, изпревари защитник и останал сам срещу вратаря пусна топката покрай него, но за късмет на гостите кълбото се отклони от страничната греда.

Второто полувреме предложи много повече емоции на зрителите. В 44-ата минута Кристиан Добрев пробва ефектен удар от въздуха, но той попадна право в ръцете на вратаря. Секунди по-късно Слави Шопов шутира директно от свободен удар, а вратарят бе на точното място и изби. При ответната атака футболист на гостите стреля от десетина метра, но Рангел Рангелов се намеси великолепно и отрази силния шут.

В 53-ата минута играчите на ЦСКА сътвориха голям пропуск, след като нападател се озова на няколко метра от вратата с топка в крака, но стреля много високо над целта. В 59-ата минута Радослав Илиев получи топката на 10 метра от вратата и с премерен изстрел откри – 0:1.

В 73-ата гредата за втори път помогна на гостите. Габриел Земярски пусна към Кристиан Добрев, нападателят преодоля вратаря и на празна врата стреля, но от малък ъгъл и кълбото отново се спря в страничния стълб. В 76-ата двамата национали на “канарчетата” отново взаимодействаха, но този път атаката се увенча с попадение. Земярски се пребори за топката пред накателното поле на ЦСКА и пусна успореден на голлинията пас към Кристиан Добрев, който на празна врата за 1:1.

Две минути по-късно обаче гостите стигнаха до победен гол, реализиран отново от Радослав Илиев, който се разписа след грешка в отбраната на Ботев. След попадението играчът на гостите изрази бурно радостта си, което доведе до напрежение на терена и по трибуните и след кратко меле играта бе подновена.

С инкасираното поражение Ботев се свлече до шестото място във временното класиране с актив от 21 точки. “Жълто-черните” обаче са с два мача по-малко от водещите тимове. На върха е Лудогорец с 35 точки, а втори е Септември (София) с 32 точки. Топ 5 допълват Черно море, ЦСКА и Славия, съответно с по 30, 26 и 23 точки.