Лудогорец гостува на Берое с мисълта за Базел

5289

Днес от 17:30 часа в Стара Загора Берое и Лудогорец ще изиграят отложения мач помежду си от първия кръг в Първа лига. Шампионите са с равни точки с Левски на върха в класирането и дори равенство ще им е достатъчно, за да станат еднолични лидери. Заралии пък още нямат загуба под ръководството на новия си наставник Ферарио Спасов и със сигурност са пределно мотивирани да сложат край на серията от 8 победи на Лудогорец в първенството.SPORTAL/BG

Берое ще бъде без контузените Георги Божилов и Маркос Барено, както и наказания Александър Василев. На върха на атаката ще започне Жуниор Мапуку, а най-вероятно триото зад него ще оформят Неманя Милисавлевич, Александър Колев и новоизпечения национал Радослав Кирилов. Двойка вътрешни халфове ще са Карлос Охене и Кохей Като.

За Лудогорец предстои изключително важното домакинство на Базел в Шампионската лига, затова е възможно Георги Дерменджиев да даде почивка на някои от основните си футболисти. Очаква се вместо капитана Светослав Дяков титуляр да е Абел Анисе. Сисиньо пък може да бъде предпочетен пред ветерана Йордан Минев на десния фланг на защитата.

Балансът между двата отбора в елита до момента е следният: от 14 мача Берое има 2 победи, успехите за Лудогорец са 8, а равенствата – 4.

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Макенджиев; Зехиров, В. Василев, И. Иванов, Пенев; Охене, Като; Р. Кирилов, А. Колев, Милисавлевич; Мапуку
Старши треньор: Ф. Спасов

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Стоянов; Натанаел, Пластун, Паломино, Сисиньо; Анисе, Саша; Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон; Кафу
Старши треньор: Г. Дерменджиев

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: “Берое”
НАЧАЛО: 17:30 часа