“Моряците” откриват кръга срещу удобен съперник

5296Преди паузата за националните отбори Черно море прекъсна победната си серия с минимално поражение с 0:1 от Левски, но днес отборът на Георги Иванов ще има възможност отново да се върне на победния път. “Моряците” откриват 14-ия кръг в Първа лига с двубой срещу Пирин (Благоевград). Тимът от “Тича” никога не е губил у дома от “орлетата”, а освен това спечели гостуването си в Благоевград на старта на сезона. Пирин е само с точка от последните 4 мача и ще се опита да измъкне нещо в Каварна, за да не се озове в зоната на изпадащите.SPORTAL,BG

Наказани за Черно море са бранителят Онджей Сукуп и голмайсторът Бакари. За да замести чеха Стефан Станчев ще бъде преместен в дясната зона на защитата, а мястото на Бакари ще заеме Марек Кузма. Георги Иванов ще разчита много на скоростта на Уго Секо и Иван Коконов по фланговете и най-вече на плеймейкърските умения на ветерана Георги Илиев.

В Пирин заради наказания двубоя ще пропуснат Орлин Старокин и Антон Костадинов, което ще наложи промени в халфовата линия. Очаква се атаката на “орлетата” да бъде водена от Станислав Костов.

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Коварж; Станчев, Траянов, П. Николов, Венков; Цветков, Паланков; Секо, Г. Илиев, Коконов; Кузма
Старши треньор: Г. Иванов

ПИРИН (4-2-3-1): К. Костов; Башлиев, Сандев, Ханс, Ю. Попев; Траянов, С. Николов; Тасев, Благов, Д. Младенов; С. Костов
Старши треньор: С. Генов

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН:Калиакра“, Каварна
НАЧАЛО: 17:30 часа