Стефан Генов: Изпълнихме плана да вземем точка

5303Треньорът на Пирин Стефан Генов бе доволен от нулевото равенство с Черно море. “Орлетата” гостуваха в Каварна, но въпреки това успяха да измъкнат точката.БЛИЦ.СПОРТ

“Едната точка беше нашият план и успяхме да го осъществим. Добра първа част изиграхме, имахме положения за гол. След почивката Черно море създаде доста опасности, но имахме и късмет тогава. Справедлив е резултатът. Доста компактни бяхме през целия мач. Това беше и изненадата ни за Черно море, получиха се нещата. Липсваха ни основни футболисти, но тези които ги заместиха, се представиха на добро ниво”, заяви Генов.

“Отборът на Черно море е много силен, очаквахме дори още по-голям натиск. Губим мачовете си от нелепи грешки, но днес се справихме и не ги допуснахме. И пак казвам – имахме и късмет”, допълни специалистът.

Треньорът на Пирин призна, че съдиите неправилно са отменили попадението на Черно море.

“Станчев не е в засада. Коментирах преди съдиите, в два поредни мача ни ощетиха. Но сега Станислав Тодоров перфектно изсвири мача. Трябва да ни свирят квалифицирани съдии. Имаме много добри съдии, но по-рядко свирят на нашия отбор. Не бива да се учат на наш гръб”, сподели Генов.

“Изключително важен е този хикс, защото бяхме в психологическа дупка. Силен противник, но се бяхме подготвили да откраднем нещо от тук. Нямаше с какво да се изненадаме, но може би заради пресата и заради спирането на Георги Илиев, измъкнахме равенството”, каза още наставникът на Пирин.