Шмайхел: Германия ще е шампион, благодарение на химията

Германия ще триумфира на европейското първенство заради химията в отбора. Прогнозата идва от датската легенда Петер Шмайхел.

Бившият вратар обаче не говори за някакви забранени стимуланти, а за прекрасните взаимоотношения и добрата стиковка между футболистите, които от доста време са в този състав,sportni.bg

“Има няколко основни причини, поради които Германия ще е на върха на 1 юли. От защита до нападение, Йоахим Льов може да разчита на играчи от световна класа като Филип Лам, Бастиян Швайнщайгер и Марио Гомес.

Самият факт, че имат толкова много играчи от Байерн в състава си, вече е един огромен плюс. Не твърдя, че ще им е лесно, защото това ще е едно от най-силните първенства в историята. но те имат много опит и добра химия помежду си”, заяви Шмайхел пред медиите в родината си.

Неговата Дания е в една група именно с германците. Освен тези два тима, там са и два от фаворитите за трофея Холандия и Португалия. Шмайхел не иска да отписва шансовете на никого предварително.

“Не се заемам с прогнози, всеки отбор може да се класира за четвъртфиналите. Силите в групата, а и на първенството, са много изравнени. Всеки има огромни възможности”, сподели още легендата.