Йорданеску: Усещахме напрежението, трябва да построим своя стил

5312

Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску коментира победата с 1:0 над Славия в столичното дерби от 14-ия кръг на Първа лига.БЛИЦ.СПОРТ

“Поздравления за футболистите ми. Най-важното е, че успяхме да се групираме след двете загуби и се придвижваме напред. Важни 3 точки, които исках да дойдат с по-добър футбол. Имахме някой моменти, имахме и шансове – две греди, 2-3 други положения. Създадохме ситуации, но трябва да бъдем по-ефективни и директни. Това идва с времето. Тези думи ги казвам в съблекалнята – не е лесно, трябва да построим своя стил на игра”, започна Йорданеску.

“Усещахме напрежение през първото полувреме. Трябваше да успокоя играчите на почивката и да им вдъхна увереност за втората част. Загубихме през първото полувреме Риу Педро и поех някои рискове като останахме с човек по-малко в полузащита, но така притиснахме отбраната им. Не за първи път Милчо Ангелов успява да покаже страхотни неща и трябва да продължи да работи така. Трябваше да отбележим втори гол”, продължи румънският треньор на ЦСКА.

“Играчите показват концентрация по време на тренировките, трябва ни повече увереност. Ние трябва да печелим всеки мач и това носи напрежение. Феновете знаят, че ние се опитваме и ще работим да спечелим останалите 5 мача до края на годината. Футболистите трябва да са с високо вдигнати глави и всеки мач да се борят за победа. Устремени сме към всички точки, но играчите не са роботи и всеки може да загуби точки”, завърши Йорданеску.