Левски излиза за поредна победа над Монтана

5313

Левски излиза за поредна победа в Първа лига над последния в класирането Монтана на “Градски” стадион в Ловеч днес в 17:30 часа. Наставникът на “сините” от София Елин Топузаков няма дилеми около състава, като една от радостните новини е, че ще може да разчита на Мехди Бурабия. Французинът дълго време лекуваше контузия и не тренираше пълноценно през цялата седмица. SPORTAL.BG

В защитата на Левски не се очакват изненади – бекове ще са Сашо Александров и Веселин Минев, а в центъра ще играят Александър Александров и Димитър Пиргов. В средата на терена Топузаков ще заложи на Джереми де Ноойер и Божидар Краев, а от крилата ще атакуват Нар и Аниете. Адениджи ще води нападението, а Илиян Мицански ще остане резерва.

За Монтана на вратата ще застане Христо Иванов. В защита пред него ще играят четирима бранители – Шоко, Иван Михов, Бамба и Христос Контохристос. Малко пред тях ще оперират Костадин Дяков и Георги Коруджиев. В халфовата линия Атанас Джанбазки ще заложи на Андреас Васев, Маркиньос и Сергей Георгиев. Централен нападател ще е Стивън Пектов.

До момента балансът между Левски и Монтана в Първа лига е изцяло на страната на софиянци, които имат 14 победи и 5 равенства от 19 мача при голова разлика 34-6 за “сините”. Монтана пък нямат отбелязан гол в 12 поредни шампионатни мача срещу Левски. За последно се разписа бразилецът Андре Бето – 28 ноември 2009 г. при победата на “сините” с 3:1 на стадион “Георги Аспарухов“.

Любопитна подробност от статистиката е, че Левски играе срещу Монтана по-успешно като гост. Има повече победи в Монтана, отколкото на стадион “Георги Аспарухов” – 8 срещу 6.