Скритият фаворит на Евро 2012 е Русия

Футболът вече ни е завладял. Останаха няколко часа до старта на ЕВРО 2012. Две години квалификации, повече четири години усърдна подготовка от страна на домакините, инвестиции за милиарди евро. В името на Цар Футбол,euro2012.bnt.bg
16 отбора стигнаха до тук. Всеки един от нас има своите предпочитания, има тим, за който ще вика през целия юни.

Жребият определи много интересни групи. В група „А” не попадна нито една от великите футболни сили, което автоматично затегна до максимум примката в останалите три. Там нямаш право на грешка. Именно към тази група „А” бих искал да акцентирам вниманието Ви. Там е моят скрит фаворит.
РУСИЯ на Дик Адвокаат попада във фокус. Балансиран състав. Една голяма звезда в лицето на Аршавин, който благодарение на преотстъпването му в Зенит натрупа необходимите мачове, за да навлезе във форма точно за Европейското. Това искаше и Адвокаат, а холандецът знаеше, че Аршавин трудно ще може го направи в Арсенал. Болшинството от останалите момчета се състезават в Руското първенствово. Поради тази причина съставът е свеж. Футболистите се познават отлично. Играят заедно от дълго време, което си личи на терена. Отборът притежава великолепен треньор и не на последно място, ще се радва на сериозна подкрепа от публиката. Освен хилядите Руснаци по трибуните, очаквам Русия да няма никакви проблеми с аклиматизацията и адаптацията по време на европейското. Към това добавяме добрия жребий – Полша, Чехия и Гърция. Едва ли Русия може да иска повече от съдбата.
Участието в ¼ финалите не би трябвало да е проблем. Там ще е срещата с втория (или първия) от група „B”. Лесно няма! Но, нито може да сме сигурни кой ще оцелее в “групата на смъртта”, нито в какво състояние ще бъде след бруталните мачове там. А Русия изглежда готова.
И ако букмейкърите и специалистите се прехласват по Испания, Германия и Холандия, то не е лошо да погледнете в невзрачната група „А”. Там е Сборная!