Левски безсилен срещу класата на Лудогорец

5391

Лудогорец направи още една крачка към шестата си поредна титла, побеждавайки с 2:1 Левски в дербито на 16-ия кръг на Първа лига. “Орлите” стигнаха до трите точки тази вечер след обрат. Бабатунде Адениджи откри за Левски в 6-ата минута, след като се възползва от груба грешка на Козмин Моци. “Сините” удържаха крехкия си аванс до 70-ата минута, когато Вандерсон вкара за 1:1, а появилият се на смяна Марселиньо донесе успеха на шампионите в 82-ата.БЛИЦ.СПОРТ

По този начин Лудогорец успя да увеличи преднината си на върха пред Левски на цели 9 точки. Шампионите имат 43 в актива си, а “сините” остават втори с 34.

За тима на Георги Дерменджиев това е 12-а поредна победа в първенството. Тя дойде напълно закономерно, след като домакините демонстрираха, че са с класа над съперника от “Герена”. Само през първото полувреме избраниците на Елин Топузаков успяха да се противопостяват на шампионите. Столичани поведоха още при първата си възможност. Адениджи се възползва по отличен начин от грешка на Моци, пое топката вляво в наказателното поле на Лудогорец и от малък ъгъл се разписа по земя. Преди да влети в мрежата, кълбото се отби в крака на Владо Стоянов, който не успя да се намеси по най-добрия начин – 0:1.

В 24-ата минута съдията Станислав Тодоров правилно не зачете гол на Аниете заради засада. “Сините” могат да съжаляват, тъй като пропуснаха отлична възможност, след като се бяха озовали трима на един, но Нар стреля лошо и прати топката в краката на испанеца, вместо в мрежата на Владо Стоянов.

До почивката домакините пропуснаха няколко възможности, а в 51-ата минута гредата спаси Левски. Капитанът Светослав Дяков отклони с глава към Кафу, който от малка дистанция с глава нацели гредата. Само секунди след това Йоргачевич се намеси блестящо при удар на Дяков и не позволи да бъде разпечатан. В 70-ата минута обаче сръбският страж беше безпомощен. Натанаел центрира отляво, Вандерсон надскочи Веселин Минев и реализира с глава за 1:1. При ситуацията опитният защитник на Левски приклекна и позволи на бразилеца да отбележи.

Натискът на “орлите” се засили в края и трудът им беше възнаграден. В 82-ата минута появилият се на смяна Марселиньо отбеляза с глава след центриране на Вандерсон – 2:1. “Сините” имаха шанс да стигнат до точката, но малко преди изтичането на редовното време удар на Адениджи от воле беше отразен от Владо Стоянов.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВА ЛИГА

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ 2:1
0:1 Бабатунде Адениджи (6), 1:1 Вандерсон (70), 2:1 Марселиньо (81)

Двубоят по минути:
* Двубоят ще започне с минута мълчание в памет на загиналите в самолетна катастрофа футболисти на бразилския Чапекоензе.
1 – Начало на мача!
ГОООЛ! Бабатунде Адениджи дава преднина на Левски! Нападателят се възползва по отличен начин от грешка на Козмин Моци, пое топката вляво в наказателното поле на шампионите и от малък ъгъл се разписа по земя. Преди да влети в мрежата, кълбото се отби в крака на Владо Стоянов, който не успя да спаси.
9 – ОПАСНО!
Мисиджан пропусна отличен шанс за изравняване.
16 – Удар на Прохазка рикошира в гърба на Кешеру.
17 Съдията Станислав Тодоров показа жълти картони на Кафу и Сашо Александров. Звездата на Лудогорец изблъска в гръб бранителя на Левски, който забави играта.
24 – Отменен гол! Анието отбеляза, но попаданието правилно не бе зачетено заради засада. Преди испанеца да вкара Франсис Нар пропусна да нанесе точен изстрел от отлична позиция.
28 – Прохазка засече с глава центрираната топка, след като беше изпуснат от бранителите в зелено, за късмет на домакините встрани от вратата.
30 – Удар на Мисиджан, топката прелита над вратата.
36 – Натанаел центрира към Кафу, Веселин Минев застана на пътя на топката.
39 – Грешен пас на Бурабия в предни позиции, но халфът веднага поправя грешката си и спира контраатаката на домакините.
45 – Край на първото полувреме.
————-
46 – Начало на второто полувреме.
52 – ГРЕДА! Дяков отклони с глава към Кафу, който от малка дистанция с глава нацелва гредата на вратата на Левски.
53 – ОПАСНО! Блестяща намеса на Йоргачевич лишава шампионите от изравняване. След центриране от корнер Дяков отклони опасно към вратата, сърбинът обаче успя да се намеси и да избие.
56 – Нова възможност за Лудогорец. Анисе центрира, а Дяков, който бе оставен непрокрит, не успя да засече топката във вратата на гостите.
70  ГОООЛ! Лудогорец изравнява – 1:1! Вандерсон бележи за радост на публиката на домакините. Натанаел центрира отляво, сънародникът му надскочи Веселин Минев и реализира с глава. При ситуацията опитният защитник на Левски приклекна и позволи на Вандерсон да отбележи.
74 – Изстрел на Сисиньо е блокиран.
77 – Йоргачевич спасява силен удар на Сисиньо.
81 ГОООЛ! Шампионите осъществяват пълен обрат – 2:1! Марселиньо бележи с глава след центриране на Вандерсон.
85 – Кешеру стреля над вратата на гостите.
87 – ОПАСНО! Краев подаде към Адениджи на границата на наказателното поле, нападателят на гостите засече от воле, но Владо Стоянов го отчая с отличната си намеса.
90 – Добавеното време е 3 минути.
90+3 – Край на мача. Лудогорец победи Левски с 2:1.
ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 6.Натанаел, 5.Хосе Луис Паломино, 27.Козмин Моци, 4.Сисиньо, 18.Светослав Дяков, 12.Абел Анисе, 88.Вандерсон (90  10.Густаво Кампаняро), 93.Върджил Мисиджан (63   84.Марселиньо ), 28.Клаудиу Кешерю (86  11.Жуниор Кишада), 22.Джонатан Кафу
Резерви: 51.Васил Симеонов, 32.Игор Пластун, 25.Йордан Минев, 8.Лукас Саша, 10.Густаво Кампаняро, 11.Жуниор Кишада, 84.Марселиньо
Треньор: Георги Дерменджиев

Резултат с изображение за пфк левскиЛЕВСКИ: 29.Боян Йоргачевич, 25.Сашо Александров , 3.Димитър Пиргов , 5.Александър Александров, 14.Веселин Минев, 8.Джереми Де Нойер , 27.Мехди Бурабия, 15.Роман Прохазка, 7.Франсис Нар (71   10.Галин Иванов ), 20.Антонио Аниете (78  12.Божидар Краев), 17.Бабатунде Адениджи
Резерви: 21.Иван Чворович, 44.Виктор Генев, 2.Сърджан Лукин, 12.Божидар Краев, 10.Галин Иванов, 11.Хеан Деса, 9.Илиян Мицански
Треньор: Елин Топузаков

Разград, стадион “Лудогорец Арена”
Съдия: Станислав Тодоров