Дерменджиев за играчите на Левски: Ритаха топките безцелно напред

5392

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не скри задоволството си от поредните три точки в шампионата след победата над Левски с 2:1. Бабатунде Адениджи откри за “сините” в началото на двубоя от 16-ия кръг, а “орлите” стигнаха до обрата след попадения на Вандерсон и Марселиньо.БЛИЦ.СПОРТ

“Както казах преди мача – това бе много важна среща за нас. Двубоят се разви неприятно за нас, получихме ранен гол. Не съм съгласен, че Левски са контролирали мача през първото полувреме. Имахме превес през целия двубой. Левски се беше затворил много добре”, коментира Дерменджиев.

“През първата част имахме само едно положение. През втората част обаче диктувахме темпото и успяхме да вкараме два гола и да вземе трите точки. Oчаквахме Левски да играе така затворено. Опитвахме се да пробием отляво и отдясно, но през първото полувреме линиите им бяха доста близко. Марселиньо е важен за отбора, но вие трябва да видите, че Левски вече беше отпаднал физически. Ритаха топките безцелно напред, нямаха никаква идея. Ние бяхме добре организирани, особено след влизането на Марселиньо”, отчете треньорът на Лудогорец.

“Девет точки са добър комфорт за нас, но и много отговорни. Трябва да продължим да играем по същия начин, както досега. Ние ще бъде отговорни и в другите мачове. Ще ще направим всичко възможно да продължим победната си серия, но не можем да гадаем какво ще бъде занапред“, каза още специалистът.

Дерменджиев коментира и трагедията с бразилския Чапекоензе – „Когато има човешка трагедия, независимо каква е, ние сме съпричастни. В случая това е един футболен отбор. Не бихме искали да се случва, с когото и да е било. Коментирахме темата, изключително тежка трагедия.”