Томаш: Ако продължаваме така, Верея няма да изпадне

5477

Монтана и Верея направиха равенство 1:1 в мач от последния есенен кръг на Първа лига. Двубоят се игра в Ловеч, където Монтана домакинства от началото на сезона.БЛИЦ.СПОРТ

„Никой не очакваше, че ще имаме толкова точки, колкото в момента. Можем обаче повече – трябва повече да работим, да искаме, да вярваме. Днес влязохме добре в мача, отбелязахме гол, но после видяхте какво стана. Манталитетът ни все още не е такъв, какъвто трябва“, каза Томаш пред Диема спорт.

„Звездата на нашия отбор е самият отбор. Да, има футболисти, които избухват в дадени ситуации или мачове, но го правят, защото са подчинени на целия отбор. Всички момчета дават максимума от себе си. Убеден съм, че ако продължават по същия начин, Верея няма да изпадне“, добави треньорът.

На въпрос, как се гради колектив като този във Верея, Томаш коментира: „Когато бъдеш искрен, имаш принципи и ги спазваш. Когато ги нарушиш, вече си на лодката, но не просто се возиш. Аз не обичам хора, които се возят.“

„За нас са важни човешките качества на хората, които искаме да привлечем през зимата. Няма да освобождаваме десет футболисти и да вземем нови десет. Не искаме да се разделяме с никого. Може да се разделим само ако някой поиска“, завърши Томаш.