Николай Киров: Важно беше да завършим с победа

5499

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров коментира представянето на отбора при победата с 3:2 над Пирин в мача от 19 кръг на Първа лига. Той говори и по актуалните теми, които разтърсиха „канарчетата“ от началото на седмицата.

„Важно беше да завършим годината с победа. Радвам се, че го направихме. Отбелязахме три великолепни гола, затова съм доволен от успеха. След изравняването бързо успяхме да поведем, там мисля, че успяхме да спечелим двубоя,” коментира Николай Киров.

„Ние проблемите си ги имаме от доста време, продължаваме да ги имаме. Работи се върху тях, но днес допуснахме пак две попадения. Проблемите са в играта в отбрана на целия отбор, не само в крайната защита. Там трябва да се обърне внимание. Ние сменихме няколко варианта,” допълни треньорът на Ботев.

„Няма какво да кажа по информациите за трансфер на Жоао Пауло. Не се занимавам с тези неща в клуба. Изобщо за нещата, които ще се случват, нямам и аз яснота за себе си. Ако бъде трансфериран, ще се открие сериозна дупка, все пак е голмайсторът на отбора,” призна Киров.БЛИЦ.СПОРТ

„Фактите за четиримата футболисти не са такива, каквито излязоха. Бях им съобщил само, че няма да ги използвам в последната среща, но нито са отстранени, нито изгонени. Важно е да си говорим с факти. Казах им след мача с Нефтохимик, че никой не може да има претенции де бъде в групата, още повече за титуляр. Това беше мое решение, продиктувано от спортно-технически причини.”

„Не мога да коментирам дали ще бъдат част от Ботев през пролетта, защото нямам постоянен ангажимент като старши треньор на клуба. Какво ми е желанието? Аз имам желание да ръководя отбора, но това не зависи от мен.”

„Трудна година, трета трудна година. Отново се минава през кризи, най-лошият вариант – смяна на собственици, оттегляния, за мен в личен план – най-трудната. Да, оптимист съм, в Ботев винаги е имало криза около коледните и новогодишни празници и след това всичко се е оправяло. Сега смятам, че отново нещата ще се оправят”, каза Киров.