Полша и Гърция слагат началото

Отборите на Полша и Гърция ще поставят началото на един горещ футболен юни, като с двубой между тях ще бъде открито Евро 2012.

Ко-домакините от Полша ще започнат участието си на европейското първенство с мач срещу шампиона от турнира през 2004 г. в Португалия,SPORTNI.BG

Поляците нямат никакви проблеми с контузени футболисти и се очаква селекционерът Франтишек Жмуда да заложи на същата единайсеторка, с която Полша игра в последните си две контроли.

Това означава, че триото от Борусия Дортмунд Лукаш Пишчек, Роберт Левандовски и Якуб Блашчиковски ще започнат като титуляри.

Рафал Муравски и Еуген Полански ще движат играта в халфовата линия, като “белите орли” ще се стремят на всяка цена към успех пред своята публика.

Гърция от своя страна също може да разчита на всички повикани футболисти и се очаква те да играят на Националния стадион във Варшава в схема 4-3-3.

Участието на Василис Торосидис в мача бе под въпрос, след като получи контузия в коляното миналата седмица, но десният бранител успя да се възстанови и е на линия.

21-годишният Сотирис Нинис също имаше здравословни проблеми, но и той е готов за игра. Младокът обаче вероятно ще започне мача на пейката, за сметка на Димитрис Салпигидис.

Досега Полша се е изправяла срещу Гърция 15 пъти и има добър актив срещу “елините”. Поляците имат 10 победи, две равенства и само три поражения от гърците.

От състава на Гърция, който триумфира на Евро 2004, само трима футболисти все още играят в националния отбор и може да се появят в игра довечера, това са: Йоргос Карагунис, Костас Кацуранис и Костас Халкиас.