Холандски лалета или скандинавски динамит?

Иван Петров

Преди 2 години “лалетата” бяха на косъм от Световната титла, която им се изплъзна по възможно най-кошмарния начин. Споменът от пропуска на Ариен Робен, оставен сам срещу Касийяс и до днес стряска сънищата на феновете от ниската земя, euro2012.bnt.bg.

Днес споменът от разочарованието е избледнял, а букмейкърите отново залагат своите надежди на Уесли Снайдер и компания. В навечерието на първия мач от “групата на смъртта” срещу Дания, холандците отново са определяни като фаворит. Не само в совствената си група, но и от момчетата на Берт ван Марвайк се очаква да спечелят турнира. Но дали това няма им изиграе лоша шега?

На другия полюс е Дания. „Червеният динамит” е сигурен отпадащ от тази група според букмейкърите. Но нека не подценяваме скандинавците. Особено онази така луда 1992 година. Да Ви припомним как Югославия бе извадена от Европейското заради гражданската война в страната. На нейно място бе повикана Дания, чиито играчи изобщо не са очаквали този неочакван подарък. Шокирайки футболната общественост и тях самите, Дания триумфира в Швеция.На полуфинала е победена именно Холандия след изпълнение на дузпи.

Не избързвайте с прогнози и се насладете на холандски лалета и на скандинавски динамит в събота вечер. Само по БНТ1 и euro2012.bnt.bg от 19 часа.