Атмосфера нажежена до червено на Русия – Чехия

Никола Ибришимов

На пръв поглед Русия не би трябвало да им проблеми в група “А”. Под повърхността обаче се вижда отборът на Чехия, чиято цел е минимум второто място в групата. Двата отбора се изправят един срещу друг тази вечер във Вроцлав, а мачът може да бъде определен като дербито в групата. euro2012.bnt.bg.

Дик Адвокаат няма проблеми в състава си. Всички футболисти са в отлично състояние, което си пролича при убедителната победа над Италия с 3:0 преди седмица. Очаква се Холандецът да направи две промени в състава, играл срещу Скуадра Адзура. Първата е на вратата, където възстоновеният Игор Акинфеев ще пази за сметка на Вячеслав Малафеев. Втората промяна е в защитата. Като десен бек очакваме излекуваният опитен бранител Александър Анюков, който ще заеме мястото на Набабкин. 4-5-1 е схемата на Адвокаат, който оставя на пейката тараните Погребняк и Пвлюченко, а предпочита да изплзва по бързият и маневрен Алекдандър Кержаков.

Проблемите в тима на Чехия са много. Селекционерът Михал Билек ще използва Томаш Росицки, но техничният халф тренира пълноценно едва от няколко дни. До последно под въпрос ще бъде Милан Барош. Напдателят има разтежение и не тренира в сряда.

Билетите за четиридесет и две хилядния стадион “Мийейски” отдавна бяха разграбени, а атмосферата ще бъде нажежена до червено с оглед историята на политическите отношения между двете държави. Д

вубоят е поверен на английския арбитър Хауърд Уеб, за когото Евро 2012 ще бъде второ европейско п-во.