Скритият фаворит на Евро 2012 е Русия

Никола Ибришимов

 

Футболът вече ни е завладял. Останаха няколко часа до старта на ЕВРО 2012. Две години квалификации, повече четири години усърдна подготовка от страна на домакините, инвестиции за милиарди евро. В името на Цар Футбол,

euro2012.bnt.bg.
16 отбора стигнаха до тук. Всеки един от нас има своите предпочитания, има тим, за който ще вика през целия юни.

Жребият определи много интересни групи. В група „А” не попадна нито една от великите футболни сили, което автоматично затегна до максимум примката в останалите три. Там нямаш право на грешка. Именно към тази група „А” бих искал да акцентирам вниманието Ви. Там е моят скрит фаворит.
РУСИЯ на Дик Адвокаат попада във фокус. Балансиран състав. Една голяма звезда в лицето на Аршавин, който благодарение на преотстъпването му в Зенит натрупа необходимите мачове, за да навлезе във форма точно за Европейското. Това искаше и Адвокаат, а холандецът знаеше, че Аршавин трудно ще може го направи в Арсенал. Болшинството от останалите момчета се състезават в Руското първенствово. Поради тази причина съставът е свеж. Футболистите се познават отлично. Играят заедно от дълго време, което си личи на терена. Отборът притежава великолепен треньор и не на последно място, ще се радва на сериозна подкрепа от публиката. Освен хилядите Руснаци по трибуните, очаквам Русия да няма никакви проблеми с аклиматизацията и адаптацията по време на европейското. Към това добавяме добрия жребий – Полша, Чехия и Гърция. Едва ли Русия може да иска повече от съдбата.
Участието в ¼ финалите не би трябвало да е проблем. Там ще е срещата с втория (или първия) от група „B”. Лесно няма! Но, нито може да сме сигурни кой ще оцелее в “групата на смъртта”, нито в какво състояние ще бъде след бруталните мачове там. А Русия изглежда готова.
И ако букмейкърите и специалистите се прехласват по Испания, Германия и Холандия, то не е лошо да погледнете в невзрачната група „А”. Там е Сборная!