Боби Михайлов подложен на стриктна проверка преди големия си успех

5754

Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази задоволство от поредния си голям успех, разказвайки, че той е дошъл след подлагането му на стриктна проверка. Вчера той стана първият българин, който е член на структура на Световната федерация по футбол (ФИФА). Михайлов беше избран за член на една от най-престижните комисии към ФИФА – Комисията за развитието на футбола, която ще се занимава със стратегическото развитие на играта, правилата, ще анализира основните аспекти на футбола, обучението и техническото развитие.  БЛИЦ.СПОРТ

Босът на родния футбол е представителят на Европа в Комисията, която се състои от 17 членове. Неин председател е шейхът на Бахрейн – Салман бин Ибрахим ал Халифа.

“Изключително съм удовлетворен, защото имаше много кандидати, в това число и от Европа. За да попаднем в тази комисия, всички бяхме подложени на много стриктна проверка от органите на ФИФА. Влизането ми там е огромно признание както за работата ми до момента в УЕФА, така и за българския футбол като цяло”, заяви Михайлов.

В съответствие с пакета от реформи, одобрени от извънредния конгрес на ФИФА през февруари 2016 г., броят на постоянните комисии бе намален от 26 на 9. Всички членове на комисиите, които са едва 60 от целия свят са проверявани обстойно и на много високо ниво за почтеност.

Припомняме, че Борислав Михайлов още преди няколко години се издигна в УЕФА. Легендарният вратар е член на Изпълнителния комитет на Европейската футболна централа. Освен това Михайлов оглавява комисиите по фузал и плажен футбол към УЕФА.