Мегамач тази вечер: Германия – Португалия

Германия срещу Португалия. Стартовият час на страховития сблъсък е 21:45 ч. Бъдете пред телевизорите или се настанете удобно с лаптопа пред вас. Мегамачът ще бъде предаван пряко по БНТ и в интернет в спортния сайт sport.bnt.bg и на euro2012.bnt.bg

В отбора на Германия единственият проблем е свързан с получилия лека травма по време на тренировка Пер Мертезакер. Мястото му по всяка вероятност  ще заеме Ларс Бендер. Очаква се старши треньорът Йоаким Льов да заложи на атакуващото трио Мюлер, Подолски и Гомес. С по-дефанзивни функции ще бъдат натоварени Сами Кедира и възстановеният Бастиан Швайнщайгер.
Въпросителната  пред треньора на Португалия Пауло Бенто е дали да включи Нани в стартовите единадесет. Всичко останало се върти около голямата звезда на тима Кристиано Роналдо като той трябва да бъде активно подпомаган от Жоао Мутиньо. Раул Мейрелеш ще е човекът от халфовата линия, който ще бъде най-близо до защитата.

Вероятни състави:

Германия
Мануел Нойер; Филип Лам, Ларс Бендер, Жером Боатенг, Холгер Бадщубер; Месут Йозил, Сами Кедира, Бастиан Швайнщайгер; Томас Мюлер, Лукас Подолски, Марио Гомес.

Португалия
Руи Патрисио; Фабио Коентрао, Бруно Алвеш, Пепе, Жоао Перейра; Раул Мейрелеш, Жоао Моутиньо, Мигел Велосо, Нани, Рикардо Куарешма; Кристиано Роналдо.