Задава се първото дерби: Германия – Португалия

Германия и Португалия стартират участието си на Евро 2012 с мач помежду си. Бундестимът е сочен като основен фаворит за спечелването на титлата, а Португалия би се превърнала в приятната изненада, ако успее да прескочи “Групата на смъртта”.

И в двата лагера няма кадрови проблеми, а отношението към съперника е повече от уважително.SPORTNI.BG

Немците отдават дължимото на звездата в португалския тим Кристиано Роналдо, но са притеснени най-вече от неговите изпълнения от фаул. Затова защитата на Бундестима ще се стреми да прави колкото се може по-малко нарушения в подстъпите към вратата на Нойер.

Очкаква се селекционерът Йоаким Льов да заложи на схема 4-2-3-1. В прогнозния състав попадат Мануел Нойер – Жером Боатенг, Пер Мертезакер, Холгер Бадщубер, Филип Лам – Сами Кедира, Бастиан Швайнщайгер – Томас Мюлер, Месут Йозил, Лукас Подолски и Мирослав Клозе. Това е най-доброто, с което Германия разполага и ако не се появи непредвиден проблем, това ще бъде стартовият състав.

Селекционерът на Португалия Пауло Бенто също разполага с отличен състав, пълен със звезди от най-силните европейски клубове. С оглед на изпълнителите, той ще заложи на единайсеторка със само един типичен разбивач (4-1-4-1). Португалците ще трябва да заложат на контраатаки и фланговите футболисти ще имат ключова роля.

Във вероятния състав ще започнат Руи Патрисио – Жоао Перейра, Пепе, Бруно Алвеш, Фабио Коентрао – Мигел Велозо – Жоао Моутиньо, Раул Мейрелеш, Нани, Хелдер Пощига – Кристиано Роналдо.

Двубоят започва от 21:45 и ще се предава пряко по БНт1.