Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Надвихме Франция 3:1, пише на първа страница вестник „7 дни спорт”. Мъжкият национален отбор по волейбол надви с 3:1 (21,-26,23,25) Франция в най-важния мач от втората олимпийска квалификация в “Арена Армеец” в София. Нашите са с единия крак на олимпиадата в Лондон, като днес задължително трябва да бият Египет в последния мач. Треньорът Радостин Стойчев избра като титуляр да започне Цветан Соколов, а на пейката остана капитанът Владимир Николов. В първия гейм решителен бе сервисът на Матей Казийски, както и добрата игра на българската блокада. Французите изравниха резултата с много силна защита във втория гейм, но в третия и четвъртия силната атака на българите и добрата блокада решиха мача. В последните минути драмата бе пълна. Нашите поведоха с 24:21, но Петлите изравниха. Двата отбора се гонеха точка за точка, но в крайна сметка с поредната блокада българите затвориха мача.
Дания наказа Холандия 1:0, добавя на водещата страница изданието. Дания би сочения за фаворит Холандия с 1:0 в първия мач от група В и хвърли първата бомба на европейското първенство. Гола вкара Крон-Дели – в 24-ата минута датчанинът литна трима от Лалетата и мушна топката между краката на вратаря Стекеленбург. Кутсузлията Ариен Робен-Стъкления уцели греда преди почивката, иначе холандците стреляха като на сватба през цялото време – от 28 удара само 8 бяха точни.

Левски вдига заплатата на Пламен Илиев, е водещата новина на вестник „Меридиан Мач” . Левски планира да вдигне парите на вратаря Пламен Илиев. Той взима една от малките заплати в отбора. От „Герена” дори твърдят, че е може би най-ниско платеният капитан в по- новата история на клуба. Очаква се до месец Илиев да получи предложение за нов 5-годишен договор, в който заплатата му да е завишена поне два пъти.
“Датският динамит” взриви Холандия, добавя изаднието на първа страница. Дания шокира световния вицешампион Холандия, след като го победи с 1:0 на старта в Група В на Евро 2012. „Лалетата” отправиха 28 удара, от които 8 в очертанията на датската врата, но резултат нямаше. На снимката: ударът на Робин ван Перси отново е блокиран от датчаните.
Стойчо извади нож на „Титан, пише още вестникът. Интересните събития в ЦСКА тепърва предстоят. Още на първата тренировка на “червените” за новия сезон старши треньорът Стойчо Младенов извади нож на шефовете от „Титан”. обвинявайки ги, че селекцията е пред провал и че той и екипът му работят без пари. “Не е тайна, че това. което искахме да привлечем като първи имена, не се осъществи. Много са причините да не вземем тези. Които искаме”, отсече Екзекутора. „Наистина аз и моят екип не сме взимали заплата, откакто работим в ЦСКА. А ми намаляват заплатата и аз се съгласявам на това. Ще работя без пари. докато ме изгонят допълни
Младенов.

Само двама нови почнаха с ЦСКА, пише на първа страница вестник „Тема спорт”. ЦСКА започна подготовка за новия сезон със 7 футболисти. Точно толкова изведоха старши треньорът на червените Стойчо Младенов и неговите помощници за първия крос в Борисовата градина. В това число влизат и двама нови играчи, които ще изкарат пробен период. Първият е вратарят на Сливен Анатоли Господинов, който е роден на 21 март 1994 г. и е юношески национал. Другият е нападателят Благомир Мастагарков, който е юноша на Локомотив Пловдив. Той е роден на 12.03.1992 г. в Пловдив.
Освен тях подготовка стартираха юношите Кристиан Петров и Владимир Иванов, Александър Якимов, Пламен Крачунов и мадагаскарецът Анисе. Други 10 футболисти пък вчера сутринта минаха медицински прегледи. Сред тях бе новото попълнение Христо Янев, както и капитанът Тодор Янчев.
По време на кроса в Борисовата градина наставникът на ЦСКА се поинтересува за здравословното състояние на Пламен Крачунов, който претърпя операция след края на сезона. Другите двама футболисти, които бяха оперирани – Апостол Попов и Антон Карачанаков, се появиха на стадиона, но все още не са готови да се натоварват по-сериозно.
За разлика от миналата година, когато имаше близо 300 фенове, този път само около 20 привърженици на ЦСКА бяха дошли на първата лятна тренировка на отбора. Те обаче си тръгнаха малко след като видяха, че в състава липсват гръмки имена.