РФС призова: Руснаци, дръжте се прилично !

Руският футболен съюз призова феновете на отбора да се държат прилично по време на Европейското първенство в Полша и Украйна.

 

 euro2012.bnt.bg.

Възпитаниците на Дик Адвокат стартираха с убедителна победа над Чехия с 4:1 в група “А” в петък, но след мача успехът беше помрачен от инциденти на трибуните на стадиона във Вроцлав. УЕФА вчера започна дисциплинарна процедура заради поведението на руски запалянковци. Хулигани атакуваха стюардите, в следствие на което четирима от грижещите си за реда на съоръжението пострадаха и бяха приети в болница. Дисциплинарният комитет ще разгледа по-специално и видеозаписите за мача заради обвинение в отправяне на рисистки обиди към тъмнокожия бранител на Чехия Теодор Гебре Селасие и издигане на крайно десни лозунги.

“Националният отбор на Русия се нуждае от феновете си на Евро 2012. В първия мач срещу Чехия подкрепата от трибуните беше изключителна. Играчите от състава подчертаха, че именно тази подкрепа ги е вдъхновила за победата с 4:1. За съжаление между нашите запалянковци имаше и хора, които извършиха недостойни неща. Тези, които избират стадиона, за да декларират своите лични политически или други позиции, нямат място на трибуните. В тази връзка Руският футболен съюз и националният отбор настоятелно молят всички истински фенове да се противопоставят на провокативните действия и да оказват пълно съдействие на организаторите”, се казва в декларацията на РФС.