Испания – Италия: Катеначо срещу Новата школа

Битката в група “С” започва със сблъсък на два гиганта. Италия среща Испания в считания за директен сблъсък за първото място двубой, който започва от 19:00 часа на “ПГЕ Арена” в Гданск.SPORTNI.BG

“Ла Фурия” е действащ европейски и световен шампион, освен това е сред фаворитите и на това първенство. Италианците, също традиционна футболна сила, обаче са сочени като еддин от тимове, който има “потенциал” да се превърне в разочарованието на Евро 2012. Повод за подобни коментари дава шумния тотоскандал, който се отрази и на националния отбор, както и занижената класа на сегашната селекция на “Скуадрата”.

Въпреки всичко този мач остава непредвидим.

Италианците най-вероятно ще приемат играта в своята половина и ще разчитат на историческото си оръжие – защитата. Испанците от своя страна няма причина да се откажат от своя футбол с множество къси подавания по земя и “фалшива деветка” вместо централен нападател. Все пак съществува опция пред Висенте дел Боске за състав с класически таран (Фернандо Торес) и в прогнозните състави той фигурира сред титулярите.

Доменико Кришито е аут заради тотоскандала, а Брадзали скъса мускул в навечерието на Евро 2012, като това са двата кадрови проблема за наставника на “Скуадра адзура” Чезаре Прандели.

В испанския лагер под въпрос е левият бек Алваро Арбеола, чиито проблеми обаче са преодолими.

Рефер на двубоя е унгарецът Виктор Касай. Елитното назначение от УЕФА показва, че двубоят има заряд и се очакват повече провокации от нормалното.

Вероятни състави:

Испания (4-3-3): Икер Касияс – Алваро Арбеола, Серхио Рамос, Жерар Пике, Жорди Алба – Шави Ернандес, Серхио Бускетс, Шаби Алонсо – Давид Силва, Фернандо Торес, Андрес Иниеста

Италия (4-1-2-1-2): Джанлуиджи Буфон – Кристиан Маджио, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Федерико Балзарети – Даниеле де Роси – Клаудио Маркизио, Тиаго Мота – Андреа Пирло – Марио Балотели, Антонио Касано.