“Сините” фенове чакат убедителна победа в края на една тежка седмица

6036Последните дни не бяха никак лесни за всички, които обичат Левски. “Сините” започнаха втория полусезон с изненадваща загуба от Пирин (Благоевград), последвана от много скандали между ръководството и феновете, и решението на собственика Спас Русев да се оттегли. Програмата дава възможност на състава на Елин Топузаков поне отчасти да се реваншира пред привържениците с убедителен успех срещу един от аутсайдерите в Първа лига – Локомотив (Горна Оряховица). Въпреки няколкото нови чуждестранни попълнения, “железничарите” бяха разгромени с 0:4 от Берое преди седмица и си остават сред фаворитите за изпадане.SPORTAL.BG

Топузаков няма да изневери на налаганата от него схема 3-5-2. Сред титулярите ще се завърне националът Александър Александров, който ще си партнира в защитата с Давид Аблонски и Веселин Минев. По двата фланга ще действат Франсис Нар и Антон Огнянов, който ще измести от стартовия състав Сашо Александров. Вместо наказаните Мехди Бурабия и Георги Костадинов, ще започнат Божидар Краев и Джереми де Ноойер. В предни позиции пък ще се разчита на Бабатунде Адениджи и Антонио Аниете.

Гостите от Горна Оряховица ще бъдат без Карл Мадианга и Софиен Муса, а единственият изнесен напред футтболист ще е Рахави Кифуети. Наставникът Иван Колев се надява отборът му да действа максимално дисциплинирано в дефанзивен план и да се организира бързо при всеки шанс за контраатака. Статистиката сочи, че Локомотив няма спечелена нито точка в 9-те си шампионатни гостувания на Левски, а головата разлика е 27:1 в полза на столичани.

Световният букмейкър bwin определя като изявен фаворит Левски. Коефициентът за победа на “сините” е 1.20, равенството е оценено с 5.50, а коефициентът за успех на Лоомотив (ГО) е 11.50.

Първа лига – 21 кръг:

ЛЕВСКИ – ЛОКОМОТИВ (ГО)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (3-5-2): Йоргачевич; Яблонски, А. Александров, Минев; Нар, Прохазка, Де Нойер, Краев, Огнянов; Адениджи, Аниете
Старши треньор: Е. Топузаков
ЛОКОМОТИВ (4-2-3-1): Банков; Желев, Кавдански, Керчев, Фиданин; Джоман, Ндонг; Бен Отман, Узунов, Фенуш; Кифуети
Старши треньор: И. Колев

СЪДИЯ: Стефан Апостолов
СТАДИОН: “Vivacom Арена Георги Аспарухов
НАЧАЛО: 17:30 часа