Италия завърши наравно с Испания 1:1

В мач от група “C” отборите на Испания и Италия завършиха наравно 1:1. Символичните гости поведоха с гол на Ди Натале в 60-та мин, а 4 мин. по-късно Фабрегас изравни.

euro2012.bnt.bg.

Неочаквано слабо първо полувреме изиграха фаворизираните отбори на Италия и Испания. Световните и еврошампиони Ла фурия не успяха да да впечатлят през първата част. Видяхме удари на Пирло и Касано по посока вратата на Касияс и няколко опасни изстрела от страна на испанците, но нищо впечатляващо.
Началото на второ полувреме бе белязано от куп пропуски, сред които най-фрапантен бе този на обичайно заподозрения Балотели. Нападателят открадна една топка от Рамос, тръгна към вратата, но бе догонен от бранителя, който му изби коженото кълбо.
В 60-та мин. резервата Ди Натале, който замени трагичния Балотели, откри резултата в полза на Скуадрата. Той бе изведен прекрасно от Андреа Пирло и останал сам срещу Касияс прати топката в далечния ляв ъгъл на вратата!
Испанците увеличиха скоростта и бързо върнаха гола. В 64-та мин Давид Силва изведе великолепно Сеск Фабрегас, който с удар под плонжа на Буфон възстанови статуквото. На терена се появи Торес, който срина всички опити на испанските футболисти за реализиране на атаките.
Маркизио пропусна да донесе победата на италианците в 88-та мин, когато след самостоятелен пробив отправи удар през двама испански защитници, но Касияс бе на мястото си.
Краен резултат: Испания – Италия 1:1

В следващия кръг Италия играе с Хърватска, а испанците срещат Ирландия.