Ейре – Хърватия: Битка на аутсайдерите в група “С”

Сочените за аутсайдери в група “С” на Евро 2012 отбори на Ирландия и Хърватия се изправят един срещу друг тази вечер на Градския стадион в Познан.

В състава на Република Ирландия трябва да се завърнат в игра двама от основните играчи – вратарят Шей Гивън и защитникът Джон О’Шей,sportni.bg

Гивън имаше проблеми с гърба и прасеца, но се въра към пълноценни тренировки и е готов за игра срещу Хърватия.

В същото време Джон О’Шей доказа, че е във форма по време на нулевото реми с Унгария в контрола, играна преди Евро 2012, когато изигра пълни 90 минути.

Деймиън Дъф и Ейдън Макгийди ще помагатна ирландската атака по крилата, но младият Джеймс Маклийн също се надява на няколко минути на терена, след впечатляващия сезон, който направи със Съндърланд.

Селекционерът на Ейре Джовани Трапатони ще трябва да реши дали ще излезе на терена с петима полузащитници или ще добави партньор на ветерана Роби Кийн в атака.

Междувременно селекционерът на Хърватия Славен Билич ще трябва да се справя без услугите на нападателя на Байерн Мюнхен, Ивица Олич, който пропуска турнира заради контузия.

Неговото място в атаката на “шахматистите” ще заеме младият талант от английския Евертън – Никица Йелавич.

Кадровите проблеми за хърватите не свършват дотук, като централният защитник на Олимпик Лион Деян Ловрен и халфът на Хамбургер Иви Иличевич, които също няма да играят на Евро 2012 заради травми.

Добрите новини за Билич са, че защитникът Ведран Чорлука е минал късния фитнес тест и се очаква да бъде сред стартовите 11, а капитанът Дарио Сърна може да се наложи да играе в халфовата линия вместо в защита.