Ще изядат ли “Трите лъва” “петлите”, или време за класиката Англия – Франция

Европейското първенство започна и неусетно първият кръг измина. Остана само последната група, която дебютира с невероятен сблъсък – един срещу друг се изправят непримиримите съперници Англия и Франция,sportni.bg

И двата тима тръгват от, на пръв поглед, еднакви изходни позиции. Те са смятани за фаворитите в групата, но в същото време са отписвани за големите постижения на първенството.

От този мач ще си проличи и за кой от двата отбора ще има надежда за по-добро бъдеще на форума, и кой ще трябва да се замисли сериозно за шансовете си.

На пръв поглед “петлите” изглеждат фаворити. Те нямат загуба вече в 21 поредни мача, като спечелиха цели 15 от тях.

Селекционерът Лоран Блан е сглобил перфектен състав, с изявени имена като Самир Насри, Карим Бензема и Патрис Евра, заедно с изгряващи и жадни за успехи младоци.

В същото време, Англия печели контролите си, но не успява да убеди в класата си. Големият проблем на “Трите лъва” ще бъде нападението.

Уейн Рууни е наказан, Джърмейн Дефоу имаше проблеми от личен характер и това няма как да не му повлияе психологически, докато Дани Уелбек доскоро лекуваше травма.

Въпреки това, Англия никога не бива да се подценява, в каквото и състояние да се намира отборът и каквито и да са очакванията към него.

От друга страна, албионците изглеждат като един от любимите съперници на “петлите” в последно време. Последната загуба на французите от Англия е от вече далечната 1997 г. с 0:1.

От тогава те имат четири победи и само едно равенство в официалните сблъсъци. Отделно от това, англичаните нямат победа над опонента си в последните четири мача на европейски първенства и това няма как да не тежи на момчетата на Рой Ходжсън.

От последния голям успех на “Трите лъва” на национално ниво минаха вече 46 години. И те винаги си припомнят какво се е случило на световното през 1966 г. и правят съпоставки с тогава и търсят символика.

А за този мач определено може да се намери такава. Именно през 1966 г. Англия побеждава Франция в груповата фаза на световното и впоследствие печели турнира.

Със сигурност и сега английските фенове се надяват на нещо подобно, колкото и да ги е страх да си го признаят. Англия и Франция тръгват с малки кошници за този шампионат, но обикновено от такива тимове се очакват най-големите изненади.

Двубоят е в 19:00 часа на “Донбас Арена” в Донецк. Малко след края му в Киев играят домакинът Украйна и Швеция.