Левски договори словашки национал от свой кошмар

Роман Прохазка, снимка: www.futbolsfz.sk

Словашкият национал Роман Прохазка ще играе в Левски от следващия сезон. Това съобщава местната преса, цитирана от БТА.

Атакуващият халф досега е играл за Спартак Търнава. Именно от този отбор “сините” отпаднаха през миналата година в Лига Европа и беше поставено началото на неуспешния им сезон,sportni.bg
За да бъде финализирана сделката остава само Прохазка да дойде и да подпише официално договора. Всички детайли вече са договорени.

“Повече от 99% е сигурно, че Роман ще играе в Левски от следващия сезон. Всичко вече договорено, той ще пътува, за да подпише”, сподели генералният мениджър на клуба Йозеф Валович.

Самият Прохазка е изключително доволен от възможността да заиграе в родния гранд. Според него, преминаването му на “Герена” е крачка напред в кариерата.

“Левски е най-големият клуб в България. Миналата година са завършили трети и това е било прието за огромен неуспех.

Отборът играе добър, комбинативен футбол и се надявам да се адаптирам бързо към него и да се утвърдя в първия състав. За мен това е сериозна крачка напред”, сподели Прохазка.

Той е 23-годишен, като миналата година направи и дебют за националния отбор на родината си. Атакуващият халф вече натрупа три двубоя на сметката си за Словакия.

Прохазка е юноша на Спартак Търнава. Той вече изигра пет сезона с екипа на клуба, а миналата година записа 31 мача и 4 гола, помагайки за второто място в шампионата.

“Няма как да не си тръгвам със смесени чувства. В България ще развия кариерата си, но ще оставя семейството и приятелите си тук. Това няма как да не ме натъжава малко”, сподели още Прохазка пред медиите в родината си.