Жълто-синя битка в група “D” между Украйна и Швеция

Отборите на Украйна и Швеция се изправят един срещу друг тази вечер от 21:45 часа на Олимпийския стадион в Киев в двубой от група “D” на Евро 2012.sportni.bg

В компанията на световни футболни сили като Франция и Англия, двата тима са считани за аутсайдери в групата и ще търсят задължителна победа, ако искат да запазят шансове да продължат напред.

Предимството за украинците идва от домакинството им и подкрепата на публиката, на която ще разчитат, за да изненадат скандинавците. Въпреки това, възпитаниците на Олег Блохин нямат международния опит на своя противник и едва ли ще успеят да затруднят сериозно “тре крунур”.

Двата отбора, които залагат на жълтия и синия нюанс във флаговете си, ще разчитат почти изцяло само на опитните футболисти в съставите си.

Маркус Розенберг ще започне като титуляр за Швеция и ще играе като дясно крило. Йохан Елмандер имаше счупване на крака преди повече от месец, през времето до началото на турнира се възстановяваше и от известно време тренира на пълни обороти. Въпреки това обаче треньорът Ерик Хамрен реши да го остави на пейката.

Вторият капитан на отбора Андерс Свенсон, който до момента има 127 мача за Швеция, също остава на резервната скамейка. Мястото му в титулярния състав ще заеме Расмус Елм.

Себастиан Ларсон ще започне на лявото крило, а Златан Ибрахимович трябва да се справи с ролята на плеймейкър или втори нападател. Ола Тойвонен пък ще играе на върха на атаката.

Селекционерът на скандинавския отбор Ерик Хамрен познава отлично състава на Украйна и не очаква никакви изненади.

“Двата отбора се познаваме много добре, не очаквам нищо изненадващо в тактически план. Работихме много и поради тази причина участваме на европейско първенство. Изпробвахме много тактически схеми, но като цяло не променихме стила си”, каза Хамрен.

Нападателят на шведския национален отбор Златан Ибрахимович заяви, че скандинавците трябва да внимават много с Украйна в първия си мач от груповата фаза на Евро 2012.

“Украинците ще играят на 100 или може би на 200 процента. Все пак са домакини и поради тази причина ще имат преимущество. Трябва много да внимаваме. Целият стадион ще ги подкрепя и това ще им помогне. Трябва да атакуваме и да вкараме няколко гола”, заяви часове преди сблъсъка Ибрахимович.