Олег Блохин: “Андрей не ми вярваше, когато му казах, че мечтая той да вкара два гола”

Изказвания след мача от група “Д” на Евро 2012 между Украйна и Швеция, завършил при резултат 2:1 за Украйна: Олег Блохин – селекционер на Украйна: “Андрей /Шевченко – бел. на пр./ не ми вярваше, когато му казах, че мечтая той да вкара два гола. Направихме по-добро първо полувреме от тях с изключение на момента с Ибрахимович /удара с глава в гредата в края на първото полувреме – бел. на пр./. euro2012.bnt.bg.

Създаде се впечатлението, че Швеция играе за равен резултат, използвайки само Ибра за контраатаки. През второто полувреме шведите не играха феър плей.При гола имаше наш играч на терена, съдията трябваше да свири. Аз не обичам такива неща. Така беше и при епизода с Ярмоленко, така че има за какво да бъда с претенции.

Мисля, че второто полувреме започнахме не по-зле. Аз съм благодарен на отбора, че можа да преобърне хода на играта и да вкара два гола. Но последните минути не бяха добри за нашия отбор. Явно под психологическия натиск, че трябва да удържим резултата. Пак повтарям – това е първият мач, шведите са добър отбор и не е лесно да ги победиш. Мисля, че те ще създадат маса неприятности на другите отбори, а ние трябва да се готвим за мача с Франция и да си направим изводи от грешките”.