Кошмарен жребий за България на Евро 2017

6261

Юношеският национален отбор на България до 19 години попадна в кошмарната група “Б” на европейското първенство в Грузия пред юли тази година. Момчетата на Ангел Стойков ще спорят за място на полуфиналите с отборите на Германия, Англия и Холандия, които са големите фаворити за спечелването на отличието.SPORTAL.BG
Във втората група “А” попадната тимовете на Грузия, Чехия, Швеция и Португалия.

Както е известно, за финалната фаза се класираха само осем отбора, като един от тях е домакинът Грузия. Останалите седем участника преминаха пред квалификационен и Елитен кръг, за да стигнат до Евро 2017.

Младите “лъвове” спечелиха и двете си групи по пътя на първенството. Талантливият ни отбор спечели първата си група от квалификациите, когато бе домакин. Първо глава пред нашите момчета преклони Португалия (1:0) с осем европейски шампиони от лятото на 2016 година в Азербайджан, както и Дания (3:1), а в последната среща в Сливен отстъпихме с 0:1 на Беларус.

Момчетата на Стойков спечелиха своята група 5 от Елитния кръг на квалификациите, след като победиха с 3:1 Босна и Херцеговина в директен сблъсък за класиране. Преди това “трикольорите” победиха европейския шампион от България’2015 година – Франция, с 2:1, при това на тяхна територия, а в първата среща завършиха 1:1 с Израел, като Томислав Йорданов пропусна дузпа.

Група “А”
1. Грузия
2. Чехия
3. Швеция
4. Португалия

Група “Б”
1. Германия
2. БЪЛГАРИЯ
3. Англия
4. Холандия