Николай Митов: Доминирахме в дербито, надиграхме Лудогорец

6278

Старши треньорът на Левски Николай Митов беше доволен след ремито с лидера и почти сигурен шампион Лудогорец (0:0) в дербито от Първа лига. БЛИЦ.СПРТ

„Както е една точка, можеше и да победим в този мач. Стояхме много добре първото полувреме, доминирахме тогава, надиграхме ги. Имахме ситуациите, но не отбелязахме. Второто дадохме инициативата. След смяната на Минев трябваше да направя размествания, призна Митов.

-С разместванията в халфовата линия и с Аниете на върха на атаката мислех, че ще изненадаме Лудогорец и се получи през първото полувреме.

Адениджи и Нар могат да играят много добре на фланга. Покриват и широк периметър. За мен стана първото полувреме, но през второто след разместванията не се получи вече. Мачът стана друг.

Не искам да коментирам съдийството, няма и да коментирам. Гледаме следващия мач с Дунав, няма смисъл да се повтарям, мач за мач.

Израстване? Да, виждам го. Отборът имаше желанието и амбицията да победи, изиграхме един добър мач. В Левски няма оправдание с контузени и наказани. Излизат другите и играят. Колко работа имаме? Постоянно има работа, постоянно трябва да се изчистват детайли. Виждат се грешките, коригираме ги.

Бяхме дошли за победа и ако бяхме продължили така и през второто, щяхме да постигнем победа. С Лудогорец трябва да си реализираме ситуациите. Едно положение да е, трябва да го вкараш. Като гости трябва да си вкарваме малкото положения.

Включването на Найденов? Той е на 18. Малко беше притеснен като че ли, но добре се включи. Човек, който игра три квалификации и България се класира на Европейско, добър футболист, млад футболист. Изигра едно полувреме, това е пътят.

Дали ще искам Лукин да остане? Добре играе, има още време до 30 май, каквото има, съм го казал на ръководството. Още по-добре трябва да играе. Той е можещ, знае какво прави на терена.”