Изненада в Левски: Базил де Карвальо подписа с тима

Изненадващ трансфер осъществиха в Левски, броени дни преди началото на лятната подготовка. Договор с тима подписа нападателят Базил де Карвальо.

Новината беше съобщена на официалния сайт на клуба. От там обявиха, че контрактът на нападателя е за две години,sportni.bg
За последно той игра в Локомотив Пловдив. Договорът му обаче изтече и той идва на “Герена” без пари.

Изненадващото в случая е, че Де Карвальо беше пред трансфер при “сините” още преди година и половина.

Тогава той дори беше представен като ново попълнение, но точно преди да подпише официално, получи травма в рамото и Левски безцеремонно го върна на стария му клуб.

От този момент нападателят от Гвинея-Бисау твърдеше, че никога повече няма вероятност да заиграе на “Герена” заради отношението към него. Година и половина по-късно, нещата вече са различни.

Засега той е второто ново попълнение, официално подписало договор. Другото е универсалният халф Станислав Ангелов.

Очаква се в сряда за три години контракт да подпише и словакът Роман Прохазка. Още трансфери се очакват до началото на подготовката на 14 юни.

В Левски се надяват да попишат с поне осем нови футболисти до тази дата. Предстои да разберем кои ще бъдат те, но се очаква да не са българи.

Освен Де Карвальо, Левски днес се сдоби и с нов лекар. Това е д-р Михаил Илиев, който дълго време беше на работа в националния отбор.

Той идва на мястото на освободения д-р Иван Канелов. Михаил Илиев беше на работа на “Герена” в периода 1993-1997 г.