Данчо Лазаров: Абсурд е да си подадем оставките

Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров даде пресконференция заради отказа на Радостин Стойчев да води националния отбор и заради подадената оставка от страна на треньора.

“До този момент не е постъпила оставката на Стойчев. Редно е да постъпи като документ. Целият щаб на отбора е в пълен състав. Списъкът със отбора за турнира в Аржентина е уточнен. Старши треньор ще бъде Найден Найденов. Отборът ще бъде воден от него и от Георги Петров.sportni.bg

Проведохме среща с целия щаб на националния отбор. Оставката на Стойчев ни изненада. Ние очаквахме той да продължи да води отбора и на олимпийските игри. Под негово ръководство тимът спечели квалификацията все пак.

Оставката му не беше приета с възторг от членовете на Управителния съвет. Заради обстоятелствата сме принудени да взимаме бързи решения. Едни състезатели ще заминат за турнирите в Португалия и Аржентина, а други – ще излязат в почивка”, заяви Лазаров.

Президентът на федерацията призна, че решението Стойчев да бъде освободен е било прибързано. Това се случи след първата олимпийска квалификация в София.

“Прибързахме с неговото освобождаване, но след това Управителният съвет отмени решението си и даде шанс на Радостин да води отбора. Лично помолих Бойко Борисов да убеди Стойчев да остане на поста. Благодаря на премиера.

След срещите с него Стойчев направо ни изненада как продължаваше да бъде изключително упорит и искаше от нас неизпълними неща. Това е абсурд. Не може да си дадем оставките пред него.

С подкрепата на правителството добихме правото на домакинство в две олимпийски квалификации. Всичките турнири струват над два милиона лева”, каза още Лазаров.

Радостин Стойчев получи покана от страна на БФВолейбол да участва на Общото събрание на централата в четвъртък. Членът на Управителния съвет Любомир Ганев също се изказа по темата с претенциите на вече бившия селекционер Стойчев.

“Договорът му не е стандартен договор за треньор. Контрактът е между 30 и 40 страници. Радостин Стойчев не може да създаде нищо. Той не е месия, взет е за треньор”, каза Ганев.

От БФВ разкриха, че заплатата на Радостин Стойчев е 120 хиляди евро на сезон, но не можаха да се уточнят помежду си дали това е само неговото възнаграждение, или включва и това на щаба му.

Вицепрезидентът на родната волейболна централа Иван Тодоров обвини Стойчев, че се опитва да намеси политиката в решаването на спортни проблеми и заяви, че “като човек Стойчев е кръгла нула, а треньорските му успехи са твърде съмнителни”.