ЦСКА-София атакува разклатения Лудогорец

6323Днес в 20:00 часа на стадион “Българска армия” ЦСКА-София приема Лудогорец в големия сблъсък от 3-ия кръг в шампионския плейоф в Първа професионална лига. Спокойно можем да очакваме доста вълнуващ и емоционален сблъсък между червени и зелени. Двата клуба не крият неприязънта си един към друг, което допълнително ще нажежи обстановката довечера.SPORTAL.BG

“Армейците” записаха две загуби от разградчани в редовния сезон и все още търсят първата си победа над този съперник. Играчите на Стамен Белчев обаче започнаха добре втората фаза в шампионата с две победи и натрупаха самочувствие преди днешното дерби, като ще опитат да се възползват от лошата форма на своя съперник.

Лудогорец пък изненадващо започна да лъкатуши. “Орлите” все още нямат победа в шампионския плейоф, като записаха една загуба и едно реми. Разглезени от голямата си преднина на върха в класирането, разградчани рязко свалиха гарда и това може да им изиграе лоша шега, ако бързо не се вдигнат на крака. Ако не успее да вземе трите точки днес, отборът ще запише 3 поредни мача без успех в елита за пръв път от 2 години насам. Затова и този мач е от толкова важно значение.

Треньорът на домакините Стамен Белчев ще може да разчита на почти оптимален състав за днешния мач. Единственият отсъстващ ще бъде наказания Симао. Добрата новина е, че след контузии в състава се завръщат Фернандо Каранга и Петрус Бумал. Божидар Чорбаджийски и Арсенио Нунеш пък са на линия след изтърпяни наказания.

Най-вероятно мача ще започнат Георги Kитанов на вратата и Станислав Манолев, Николай Бодуров, Чорбаджийски и Антон Недялков в отбрана. Oпорни полузащитници ще бъдат Рубен Пинто и Бумал, а Густаво Кулма и Кирил Десподов ще действат на крилата. Атаката ще води Каранга, а зад гърба му ще го подкрепя Руи Педро.

В състава на гостите има повече проблеми. Йордан Минев и Светослав Дяков отпаднаха от състава заради здравословни проблеми. Защитникът е с камъни в бъбреците. Дяков пък е изявил желание да бъде включен в групата, но е получил изрична забрана от лекарския щаб. В лазарета от известно време са още Владислав Стоянов, Натанаел и Витиня. Така почти сигурно Георги Дерменджиев в трети пореден мач ще пусне единайсеторка без нито един българин в състава.

Очаква се на вратата да бъде Ренан и пред него да действат Сисиньо, Козмин Моци, Хосе Луис Паломино и Лукас Саша. Густаво Кампаняро и Анисе Абел ще бъдат дефанзивни халфове, а Марселиньо ще действа в ролята на плеймейкър. Кафу и Вандерсон ще оперират по крилата, докато на върха на атаката ще започне Клаудиу Кешерю.

Световният букмейкър bwin предлага възможност да тествате късмета си с различни залози в този мач. Коефициентът за единица е 3,75, а за двойка може да залагате при ставка 1,85. Равенството пък е оценено на 3,40.

Първа професионална лига, шампионски плейоф, 3 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

ЦСКА: Китанов, Манолев, Бодуров, Чорбаджийски, Недялков, Пинто, Бумл, Педро, Десподов, Кулма, Каранга

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Моци, Паломино, Саша, Анисе, Кампаняро, Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю

Стадион: “Българска армия”, София
Съдия: Стефан Апостолов
Начало: 20:00 часа