Добруджа 07 спечели за втори път Купа България

6369Добруджа 07 е новият носител на Купата на България. В изключително оспорван финал тази вечер пред пълните трибуни в зала “Добротица” отборът на Добрич спечели с 3:2 (21:25, 25:20, 16:25, 25:22, 15:9) срещу Монтана.
Домакините отстъпиха в първата и третата част на мача, но за сметка на това успяха да изравнят геймовете и да доведат спора за Купа България до тайбрек, спечелен от тях с 15:9. Червен картон, отсъден на плеймейкъра на Монтана Любомир Агонцев и отстраняването на треньора на Монтана Даниел Пеев нажежиха допълнително обстановката в залата и най-вероятно бяха причина за това Монтана да не се яви на церемонията по награждаване на победителя. Най-много точки в този мач успя да отбележи Жулиен Георгиев – 25т. (1 ас и 57 % ефективност в атака, както и 4 блокади). Мартин Атанасов постигна 20 точки (2 аса, 55 % при посрещане, 48 % ефективност в атака и 3 блокади). Димитър Маринков, за когото това бе последен мач пред добричка публика, се отчете със сърцата игра, 13 т. и 4 аса.
По шестобалната система поставям „6” на Добрич за организирането на турнира, заяви изп.директор на НВЛ Евгени Иванов.
За четвърти пореден път играем финал в този турнир и през година вдигаме купата, доволен бе президентът на клуба Галин Господинов.
Оставам в Добрич, категоричен бе ст.треньорът Мирослав Живков. Това е втора Купа България за добричкия тим, след победата отново над Монтана през 2015 г.