Те извоюваха втората Купа България

6378

№2 Денис Чавдаров: Силно се надявах да спечелим финала. Миналата година също играхме финал, но тогава не се получи и се надявах тази година да вземем реванш. Имах проблеми през годината, минах през много тежки моменти, но накрая завърших по един добър начин. Предстоят преговори с ръководството, но най-вероятно оставам в Добрич, заяви централният блокировач.

№3 Добромир Димитров: Вярвах в успеха, бях си го поставил за цел и го постигнахме. Благодаря на момчетата,защото са истински мъже и се бориха до край.

№5 Мартин Атанасов: Изключително съм доволен, защото успяхме да направим това, за което дойдохме. Емоцията е уникална, добричките фенове са уникални, всичко е перфектно в момента.

№6 Светослав Арнаудов (участник на четирите финала, играни от Добруджа 07): Никой явно не очакваше от нас да станем първи, а ние показахме, че можем да го направим, въпреки всичко.

№7 Димитър Маринков: Не беше от най-силните ми мачове, но бях доста изморен. Бях убит от вчера, не можах да се възстановя, но дадох всичко от себе си. Благодаря на всички момчета, че ме подкрепиха. Това беше най-добрият завършек на моето участие тук. Настъпи момент за моето заминаване. Вече три сезона съм тук, дадох всичко от себе си, раздадох се, спечелихме много. Винаги ще бъда част от този клуб, защото Добруджа ми помогна да намеря себе си, да намеря своя път. Винаги ще бъда благодарен. Искам да натрупам малко международен опит, пък някой ден отново ще се върна.

№9 Илия Петков: Бях болен вчера, днес бях по-добре, включих се, мога да кажа успешно, всички, не само аз, всички играха добре.

№ 10 Христо Енков: (Капитанът на Добруджа 07 също има пълен актив участия на финалите на Купа България)
Много силен турнир и искам да благодаря на всички момчета и да поздравя хората в залата с победата. В началото всеки слагаше Бургас като фаворит, но видяхте, че няма непобедими отбори. И нещата се завъртяха така, по добро стечение на обстоятелствата играхме полуфинал с ЦСКА и финал с Монтана вместо с Бургас, но това е спорът.

№ 11 Жулиен Георгиев: (Диагоналът на Добруджа 07 е сред играчите с четири участия на финал в турнира. В този мач той бе най-резултатен с 25 т.)
Не знам дали съм бил най-добрият на терена, до мен бяха моите съотборници и за тази серия от победи им благодаря, че винаги са били до мен и аз съм бил до тях. Това е един много голям колектив, много съм щастлив, че успяхме да направим нещо.

№ 16 Христо Христов : (Либерото на Добруджа е четвъртият играч на отбора, взел участие в четирите финала, играни от тима в турнира Купа България)
Тази вечер усещането е малко по-различно от предните финали. Доста критики понесохме след мача с Нефтохимик, а това доста мотивира отбора и ни накара да играе така както срещу ЦСКА, така и срещу Монтана. Те ни отстраниха на полуфинал в първенството, което не ни хареса въобще и искахме да си го върнем в нашата зала, пред пълните трибуни, да зарадваме хората. Трофеят бе много важен, след като не стигнахме до финал в първенството.
Ицо бе с изкълчен глезен и се наложи да играе с болежки, но това не му попречи да се справи перфектно със задачите си в защита.

№ 15 Либерото Николай Тодоров е петият сред добричките волейболисти с участия на всички финали Купа България на Добруджа 07 от 2014 г. до сега.

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев