Треньорът на Ботев: Сами си вкарваме головете в нашата врата

6386

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров разкритикува футболистите за изпуснатата инициатива срещу Верея и загубата с 1:3 в среща от група А на втората осмица в Първа лига. Така тимът от Стара Загора изпревари „канарчетата” във временното класиране на групата.БЛИЦ.СПОРТ

„До 35-ата минута контролирахме изцяло мача, вкарахме гол и имахме още ситуации да отбележим втори. Невероятна грешка за изравнителния им гол. Второто попадение падна от статично положение. Работихме върху този елемент в течение на цялата седмица, наясно бяхме, че Верея са силни. Знаехме в кои зони трябваше да има хора и все пак точно оттам ни вкараха. Може би имаше разконцентрация в дадени моменти, но играчите трябва да се пренастроят, защото предстоят много важни плейофи и, разбира се, финал за Купата на България“, сподели Николай Киров след мача.

„Пропуските ги отдавам на моментни отигравания. Завършващият пас или последният удар не успявахме да ги направим. Мен ме притесняват повече допуснатите попадения. Не може без някакъв кой знае какъв натиск ние да бъркаме и на практика сами да си отбелязваме головете в нашата врата. Не може по такъв елементарен начин да допускаме попадения. Когато сме загубили, няма как да бъдем щастливи и доволни. Не мислим за кое място ще започнем плейофите. Мисля, че отборите, които са ясни за баражите, са равностойни. Съжалявам за елементарно допусната загуба“, допълни наставникът  на „канарчетата”.