Превю: Дания- Португалия

Днес от 19 00ч на Арена Лвов изненадата Дания ще премери сили с водената от Кристиано Роналдо команда на Португалия, euro2012.bnt.bg.

В португалския лагер има огромно напрежение, след като звездата на тима се скара със селекционера Бенто. Причината за скандала бе, че всички играчи останаха да поздравят публиката след загубата от Германия…освен един. Вторият най-добър футболист в света се скри от публика и журналисти, показа тотално неуважение към всички и изтича в съблекалнята. Пауло Бенто се опита да го върне на терена, но безуспешно. Скандалът се е разрастнал в съблекалнята, а това неминуемо ще се отрази на представянето на тима срещу “червения динамит”.

Задачата на иберийците не изглежда лека. Като оставим настрана скандалите, Дания успя да победи Португалия в двата си квалификационни мача в кампанията към Полша и Украйна. Да не забравяме, че двата тима бяха заедно и в квалификациите за Световното първенство в РЮА. И в двата случая скандинавците завършиха пред именития си съперник. Това изпрати европейското Селесао на два баража, като и в двата случая бе победена Босна и Херцеговина.

Вероятни стартови състави:

Дания: Андерсен – Якобсен, Кяер, Агер, Силбербауер – Ромедал, Квист, Ериксен, Цимлинг, Крон-Дели – Бендтнер

Португалия: Руй Патрисио – Ж.Перейра, Пепе, Бруно Алвеш, Коентрао – Мейрелеш, Велосо, Моутиньо – Нани, Пощига, Роналдо

Любопитни факти:

Никлас Бендтнер е вкарвал гол в трите си мача срещу Португалия

Португалия имат само 1 гол в последните си 4 срещи

Дания никога не е губила на европейско, когато е повела в резултата

Ако Дания стане шампион, за пръв път баща и син ще са триумфирали в турнира(Петер и Каспер Шмайхел)

Иберийците и Дания са се срещали веднъж на еврофинали- 1:1 на Евро 1996