Всички погледи гледат към Мадрид: Атлетико срещу Реал в сблъсък за историята

6424

Ще станем ли свидетели на ново чудо в Шампионска лига? Ще видим ли отново невероятен обрат по подобиe на този на Барселона срещу ПСЖ? Тези въпрос си задават милиони привърженици на футбола часове преди срещата реванш от полуфиналите на турнира между Атлетико (Мадрид) и Реал (Мадрид).блиц.спорт

Първият мач между двата тима на “Сантиаго Бернабеу” завърши с убедителна победа с 3:0 за “кралете” и днес “дюшекчиите” са изправени пред изключително трудната задача да заличат огромния пасив. Припомняме, че през февруари 2015 година Атлетико побеждава Реал с 4:0, колкото е необходимо тази вечер, но в шампионатен мач.

Двубоят тази нощ се явява исторически, тъй като ще е последният между двата тима на “Висенте Калдерон”. Както е известно, след края на сезона “червено-белите” ще се преместят в новия си дом “Метрополитано”.

Днешният сблъсък между Атлетико и Реал е осми за тях на европейската сцена. В 5 от случаите крайни победители са “кралете” срещу само 1 за градския съперник. Успокоителен факт за “дюшекчиите” преди срещата е домакинската форма на тима. Отборът се намира в серия от 10 поредни мача без поражение на “Висенте Калдерон”, като в 8 от мачовете момчетата на Диего Симеоне са победители.

Реал (Мадрид) пък ще изиграе 28-ия си 1/2-финал в най-силния клубен турнир. В 14 от случаите “белите” стигат до мач за титлата. Добрата новина за отбора на Зинедин Зидан е, че никога в историята на Шампионската лига не е имало случай отбор да отпадне на тази фаза, след като е спечелил първия мач с 3:0.

Двата тима нямат големи проблеми с окомплектоването на съставите. Атлетико няма да разчита на Хуанфран и Върсалко, докато за Реал аут са Дани Карвахал и Гарет Бейл.
АТЛЕТИКО (МАДРИД) – РЕАЛ (МАДРИД)
днес от 21:45 часа по БТВ Екшън
Мадрид, “Висенте Калдерон”
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Вероятни състави:

Атлетико: Облак, Лукас, Годин, Савич, Луис, Габи, Коке, Караско, Саул, Гамейро, Гризман
Контузени: Хуанфран, Върсалко, Фернандес; Наказани: Няма
Треньор: Диего Симеоне

Реал: Навас, Начо, Варан, Рамос, Марсело, Каземиро, Модрич, Иско, Кроос, Бензема, Роналдо
Контузени: Бейл, Карвахал; Наказани: Няма
Треньор: Зинедин Зидан

Баланс между двата отбора в Шампионска лига / КЕШ: 1 победи за Атлетико, 2 равенства, 5 победи за Реал – г.р. 5:13

Любопитни факти: 
*Балансът на Атлетико като домакин на испански отбори в Европа е 5 победи, 2 равенства и 0 загуби
*Реал има 2 победи, 3 раваенства и 2 загуби при гостувания на испански отбори в Европа
*Джунейт Чакър е ръководил един мач на Алтетико и цели 5 на Реал
*”Кралете” нямат загуба при турския арбитър – 3 победи и 2 равенства
*Това е последният мач между двата тима на “Висенте Калдерон”
*Атлетико е продължавал напред в евротурнирите в мачове на елиминации в 9 от 19 случая, когато е губел като гост в първия мач
*Атлетико никога не е успявал да стопи три гола пасив в Европа