Ново 20: Данчо Лазаров не е сигурен за Мартин Стоев

Данчо Лазаров, снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

 

Мартин Стоев изобщо не е сигурен за поста нов селекционер на волейболистите ни, изненадващо обяви шефът на федерацията инж. Данчо Лазаров.

Преди часове членът на УС на БФ Волейбол Петър Кънев съобщи, че Стоев поема националния тим,sportni.bg

След края на Общото събрание на федерацията в Правец Лазаров обаче заяви нещо съвсем различно.

“Състезателите са готови да работят с всеки треньор. Нека да изчакаме до понеделник. Вариантите за нов треньор са три: Пламен Константинов, Мартин Стоев и Камило Плачи”, коментира Лазаров.Той говори и по темата около отказването на Матей Казийски от националния отбор.

“Уважавам решението на Матей. Казва баста и си тръгва. Може един ден да се върне”, допълни Лазаров.

“Вървим си по пътя. Няма да ви кажа нищо по въпроса за оставката. Няма вариант да си тръгна. Аз съм законно избран председател на Управителния съвет. Хората от днес могат да ми искат оставката. Ние сме демократична организация”, добави Лазаров.

По-рано днес вицепрезидентът на българската волейболна централа Петър Кънев заяви, че вече е решено и Стоев ще заеме поста на национален селекционер.

“За Мартин Стоев е решено, предстои само да бъде гласувано. Камило Плачи ще остане в щаба му, след като бе част от тима при Пранди и след това при Стойчев.

Говорено е и с капитана Владимир Николов, който ще загърби личната си вражда със Стоев в името на олимпиадата”, коментира по-рано Кънев.