Нов обрат! Матей Казийски пред завръщане в отбора

Матей Казийски, снимка: Боби Тошев/БГНЕС

 

Неочакван обрат споходи отново волейбола, след като стана ясно, че Матей Казийски може да се завърне в националния отбор,SPORTNI.BG

Новината съобщи министърът на спорта Свилен Нейков. Той добави, че Мартин Стоев най-вероятно няма да е новият селекционер на представителния тим, информира ТВ7.

Най-важното според Свилен Нейков в ситуацията, която се разрази във волейбола, е да се запази целостта в отбора.

На вчерашното Oбщо събрание на федерацията по волейбол Матей Казийски, заяви че няма вариант да играe за националния отбор, ако Мартин Стоев е селекционер.

Така сред вариантите за треньор на националния отбор остават още Камило Плачи и Пламен Константинов.

От федерацията са предложоли на Гибона да поеме тима, но той отказал, стана ясно вчера. Това обаче се е случило преди началото на световния квалификационен турнир в София за Олимпиадата в Лондон.

“В интерес на истината от федерацията разговаряха с мен да поема националния отбор на България преди началото на втория Олимпийски квалификационен турнир в София. Аз отказах! Не знам сега защо отново ме спрягат сред кандидатите… Не съм кандидат за треньор на националния”, заяви учуденият Пламен Константинов.

Възможността ръководството на федерацията да бъде сменено преди Олимпиадата е малко вероятен.

В понеделник трябва да бъде съобщено името на новия селекционер на националния отбор. Може би тогава ще стане ясно и дали Матей Казийски ще участва на Олимпийските игри.