Превю: Украйна – Франция

Франция и Украйна откриватосмия ден от Евро 2012 в суперсблъсък, който ще се играе на “Донбас Арена” от 19:00ч.


euro2012.bnt.bg.

До този момент двата тима постигнаха добри резултати срещу противниците си. Украйна изненада цял свят, побеждавайки Швеция с 2:1 след две попадения на неостаряващия Андрий Шевченко. Нападателят на Динамо Киев буквално хвърли в екстаз всички фенове на Олимпийския стадион в Киев и донесе първа победа на страната си на европейски финали. Франция, от своя страна, се добра до стратегическо реми срещу другия фаворит в група “D” – Англия, въпреки че островитяните поведоха с 1:0. Далечен изстрел на Самир Насри възстанови статуквото още през първото полувреме. Впоследствие съперниците играха предпазливо и логично не си вкараха повече попадения. Днес обаче, победата ще се търси задължително и от двата състава. При положение, че домакините постигнат успех, класирането им на 1/4 финалите е 100%-во. Не така седят нещата в лагера на Лоран Блан. Дори и да победят, всичко ще зависи от късната битка между Англия и Швеция.

Очаква се наставникът на Украйна Олег Блохин да пусне абсолючтно същия състав от този, надиграл скандинавците. В атака спецът ще заложи на Воронин и Шева, а по крилата ще им сътрудничат Коноплянка и Ярмоленко. В средата на терена опитният Тимошчук ще си партнира с Назаренко, а в защитния вал ще действат Гусев, Хачериди, Михалик и Селон. На вратата ще е Андрйи Пятов.

По всичко изглежда, че и Лоран Блан ще даде шанс на единайсеторката, донесла ценна точка срещу Трите лъва. Основният въпрос тук, който гложди феновете е дали нападателят на Монпелие Жиру няма да попадне изненадващо в титулярния съсав, за сметка на Карим Бензема, който се представи противоречиво в първата среща. Зад него по крилата ще действат Рибери и Насри. Флоран Малуда, Йоан Кабай и Алу Диара най-вероятно ще задържат топката в средата на терена, а отзад Филип Мексес, Патрис Евра, Матийо Дебюши и Адил Рами ще направят всичко възможно, за да спрат набезите на противника. Капитанът Уго Лорис пък, за пореден път ще застане на вратата.

Битката ще се играе от 19:00ч. на “Донбас Арена”.