Превю: Швеция – Англия

Късният мач от група “D” ще предложи на зрителите на БНТ още по-интересно дерби. Англия и Швеция излизат в спор за място на 1/4 финалите. Трите лъва са определяни като фаворит в срещата заради по-класните си играчи и психологическото преимущество от ценната точка срещу Франция. Ибрахимович и компания пък, ще се хвърлят с всички сили за трите точки, от които ще зависи и класирането им напред. До този момент скандинавците нямат спечелена точка заради допуснатия нелеп обрат с Украйна. Интересен факт – островитяните нямат победа над днешния си съперник в официални срещи през последните 40 години. Единственият им успех (1:0)дойде непосредствено преди Евро 2012, но в контрола с експериментални състави,

euro2012.bnt.bg.

Очаква се Рой Ходжсън да промени защитната схема, която му донесе равенство срещу петлите. Наказанието на Уейн Рууни ще даде нов шанс на Дани Уелбек и Андрю Керъл, които ще поведат атаката на Англия. Нападателят на Ливърпул най-вероятно ще заеме мястото на младия Алекс Окслейд-Чембърлейн, представил се на ниво в първият двубой. Зад тях най-вероятно Ашли Йънг ще пробива с присъщата за него скорост и ще центрира постоянно топката в наказателното поле на противника. Останалите играчи ще са същите от миналия кръг.

Шведите, които бяха посрамени от Украйна ще търсят задължителен успех. Ерик Хамрен най-вероятно ще пусне в игра Йохан Елмандер, който търкаше резервната скамейка в първия мач. Нападателят може да замени Маркус Розенберг, разочаровал с представянето си срещу домакините. Звездата на тима Златан Ибрахимович отново ще атакува от втора позиция, където се чувства най-добре в националния тим, а по фланговете ще действат Ола Тойвонен и Себастиан Ларсон.

Двубоят от група “D” е от 21:45ч и ще се играе на стадион “Олимпийски” в Киев.