Ще се сбъдне ли мечтата на Украйна за победа над Франция?

Тази вечер Украйна излиза във втория си мач от група “Д” срещу отбора на Франция. Двубоят започва в 19:00 часа и ще се играе на стадион “Донбас Арена” в Донецк.

След летящия старт на Украйна и историческата победа с 2:1 над Швеция, тази вечер домакините отново са готови да дадат всичко от себе си, за да стигнат до успеха и да си осигурят участие в следващата фаза на турнира. За “жълто-сините” и едно евентуално равенство в двубоя би увеличило значително шансовете им да продължат напред.SPORTNI.BG
Французите обаче ще гонят задължителен успех, защото до този момент имат само точка в своя актив, която дойде от равенството им с Англия.

Очаква се селекционерът на украинците Олег Блохин да пусне малко по-дефанзивен състав в сравнение с двубоя срещу Швеция. Наставникът няма проблеми с контузени играчи след първия двубой на неговия тим. Според Блохин горещото време ще бъде важен фактор за срещата.

“Трябва да помислим как ще играем при 36 градуса горещина. Срещу Швеция футболистите изминаха доста километри на терена. Трябва да сме сигурни, че ще издържим до края срещу Франция”, каза Блохин преди тазвечершния сблъсък.

Селекционерът на французите Лоран Блан от своя страна вероятно ще пусне Ян Мвила като титуляр днес, след като реши да не рискува със здравето му в първия мач срещу Англия.

Като цяло статистиката в мачовете между двата тима е в полза на Франция. “Петлите” имат три победи срещу Украйна и три равенства.

Футболистите на Лоран Блан са и в страхотна серия от 22 мача без загуба, но дали ще успеят да се преборят с домакинската подкрепа на феновете, ще стане ясно в мача от 19:00 часа тази вечер.