“Трите лъва” ще борят липсата на късмет срещу “Тре Крунур”

Точно в 21:45 часа българско време на стадион “Олимпийски” в Киев един срещу друг ще се изправят отборите на Швеция и Англия в двубой от втория кръг на група “D” на Евро 2012.SPORTNI.BG

Мачът ще предложи много емоция и драма, тъй като е ключов за развитието на класирането в групата. След него никой няма да отпадне, но на практика ще загуби шансове да продължи в по-следващата фаза на турнира.

Лидер в тази група е тимът на Украйна, който тази вечер ще изиграе своя мач с Франция. Шевченко и компания имат три точки в актива си, докато Англия и Франция имат по една след равенството помежду си. Швеция в същото време няма нито една записана точка, след като бе победена от Украйна в двубоя от първия кръг.

Шведите бяха притеснени от контузията на Златан Ибрахимович, но добрата новина за тях е, че голмайсторът от първия мач ще може да вземе участие и в тази среща.

Андерс Свенсон може би ще заеме мястото си в титулярния състав на “Тре Крунур”, след като в предишния мач Расмус Елм зае поста му.

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън вероятно ще разчита на същия състав, с който излезе и срещу Франция. Уейн Рууни все още изтърпява наказанието си и ще може да се появи в игра чак в следващия мач.

Дани Уелбек и Ашли Йънг ще нападат вратата на Исаксон, а по крилата ще бъдат Милнър и Чембърлейн.

Колкото до статистиката Англия никога не е побеждавала Швеция на световно първенство. Двата тима са завършвали пет пъти наравно, а в две срещи “Трите лъва” са си тръгвали поразени.

Ето и вероятните състави:

За Швеция: Андреас Исаксон, Микаел Лустиг, Андреас Гранквист, Мартин Олсон, Олоф Мелберг, Андерс Свенсон, Ким Калстрьом, Себастиян Ларсон, Златан Ибрахимович, Ола Тойвонен, Йохан Елмандер.

За Англия: Джо Харт, Глен Джонсън, Джон Тери, Джолиън Лескът, Ашли Коул, Джеймс Милнър, Стивън Джерард, Скот Паркър, Алекс Окслейд Чембърлейн, Ашли Йънг, Дани Уелбек