Холандците страдат от егоизъм, Швайнщайгер е играч на мача

Станислав Ангелов

В съвремения футбол трябва да има другарство, колектив. Футболът е преди всичко приятелство. Колкото повече приятели има един отбор, толкова ще е по-добър. Това е основния извод за мен след загубата на Холандия от Германия. Вижда се, че „оранжевите” нямат такова ядро, проличава вид егоизъм, който разваля не само атмосфрета, но и играта им. Визирам преди всичко Робен, който го проявява много често. Не може само играчи като Де Йонг и Снайдер да се раздват докрай, euro2012.bnt.bg.

Много уважаван от мен човек като Йохан Кройф трябва да се слуша – когато бе изнесена играта напред и бе вкаран един атакуващ полузащитник през второто полувреме играта се промени. Снайдер, Де Йонг и Ван Перси играха добре. Това че загубиха не обзценява техните качества и умения.

Не виждам германите – независимо  дали играят зле или добре, някой да репликира, да не тича докрай, да не подсигурява… При тях си личи, че имаха дух, идея и треньор. Просто нямаха такова желание през второто полувреме и дори решиха да пестят сили. Колективът е в основата на всичко, така е и при испанците.

За мен играч на мача е Шванщайгерработлив, отговорен човек, рядко се среща такъв, а и бе в основата на двата гола, най-много се бори.